Zobacz wyniki ankiety: Najlepszy szerokokatny obiektyw

Głosujących
484. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: Najlepszy szerokokatny obiektyw

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    [...]

Ale po "odpowiednim" odejściu, tj takim, że ludzie nie są zniekształceni brzydko, kadr staje się zupełnie nieciekawy.
    Oczywiście zależy co fotografujemy. Zdjęcia z imprezki - nie ma problemu, lekkie zniekształcenia nie przeszkadzają. Ale już wesele i zniekształcona panna młoda / pan młody - absolutnie odpada.
    A skąd taki wniosek, że kadr jest nieciekawy, szerokie reportażowe kadry ślubne tym szkłem już widziałem, mi się podobały, zniekształceń większych tam gdzie nie miało być nie było. Mowa o kościele oczywiście. Niekoniecznie musisz mieć każdy kadr na 10mm, a efekt na 15mm jak chcesz trochę bliżej będzie też miał mniejsze zniekształcenia.

Z sali weselnej też widziałem strzały całkiem udane. Znam kilku ludzi, którzy na cropie do ślubów je wykorzystują. Przecież to w zastosowaniu ślubnym nie podstawowa portretówka.

Powtarzam, wszystko zależy od odległości od obiektu fotografowanego, a to, że dla Ciebie ciekawość takich kadrów spada to już dość mocno subiektywna opinia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ponadto w moim mniemaniu, szerokie kadry z kościoła to kilka fotek nadających charakteru całemu reportażowi.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 08-04-2011 o 11:56 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów