Zobacz wyniki ankiety: Najlepszy szerokokatny obiektyw

Głosujących
484. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: Najlepszy szerokokatny obiektyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jakość obrazka - bdb. O flarach, jak pisałem wcześniej, mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach. Zestaw S10-20 + polar + GND pod światło daje radę (choć od kiedy sponiewierałem dość mocno połówkę jest gorzej).
    Przy zmianie ogniskowej na 20mm tubus wysówa się o jakieś 1,5cm, ale jak narazie (prawie 3 lata) żadnych paprochów w środku nie namierzyłem
    Taa, tylko w krajobrazie przy f2.8 to Ty będziesz miał może i ostro, ale tylko na pierwszym planie.
    Też się cudów nie spodziewaj po AF, w środku bezksiężycowej nocy na pustkowiu napewno nie trafi. Natomiast nigdy z nim nie miałem problemów, a zdjęcia robiłem o różnych porach i w wielu różnych miejscach. Może wypowiedziałbym się lepiej o innych obiektywach, ale korzystam tylko z Sigmy i jak narazie jestem bardzo zadowolony
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

moja S 10-20 z szarą połówką i polarem czy bez radzi sobie zawsze świetnie pod światło

musi być wyjątkowo ostre światło, żeby np nie poradziła sobie ze słońcem w kadrze i pojawiły się brzydkie flary

dla porównania mój tamron 17-50 f2.8 na krótszej ogniskowej lubi urozmaicać zdjęcia flarami gdzie s 10-20 nie ma z tym problemu

Uprawnienia umieszczania postów