Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Moje boje z d20 - ciemnosci

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Zyklon... masz 20'stke? Tam juz (w e-ttl II) nie ma takiej "dzikiej jazdy" z FEL'em jak wczesniej na 10D/300D (z e-ttl) wiec to nie jest tak ze trzeba "absolutnie zawsze". W zasadzie po zmianie na e-ttl II mozna zapomniec ze cos takiego jak fel bylo potrzebne.
    Popraw mnie jesli sie myle ;-)
    Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Popraw mnie jesli sie myle ;-)
    Wyboldowane zdanie odnosi sie do blysku bezposredniego, przy odbijaniu sie od sciany/sufitu FEL nadal ma zastosowanie.
    Co prawda nie do mnie pytanie ale odpowiem
    jak najbardziej przy odbijaniu FEL ma zastosowanie

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Hmmm...
    Jak by tak jednak poczytac to (i strony nastepne): http://www.cps.canon-europe.com/arti...00262&pageId=2 to mozna by sie klucic czy akurat przy odbijaniu nadal po staremu i trzeba koniecznie mekolic FEL'a...

Praktyka jednak sie moze mijac z rzeczywistoscia, wiec oleje to do czasu az dokladnie sprawdze to w boju (bo body nowe jeszcze ).
    ...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Hmmm...
    Jak by tak jednak poczytac to (i strony nastepne): http://www.cps.canon-europe.com/arti...00262&pageId=2 to mozna by sie klucic czy akurat przy odbijaniu nadal po staremu i trzeba koniecznie mekolic FEL'a...

Praktyka jednak sie moze mijac z rzeczywistoscia, wiec oleje to do czasu az dokladnie sprawdze to w boju (bo body nowe jeszcze ).
    Rozne podejscie moze sie wiazac z wybranym pomiarem sily blysku. Przy pomiarze ustawionym na Evaluative faktycznie FEL chyba nie ma wiekszego sensu. Ja uzywam opcji Average i spota na korpusie. W tej konfiguracji FEL mi sie sprawdza.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Ja uzywam opcji Average i spota na korpusie. W tej konfiguracji FEL mi sie sprawdza.
    A to ty niestandardowy jestes To juz rzeczywiscie inna bajka w takim ustawieniu
    ...

Dopiero zaczyna Awatar Zyklon
    Miasto
    Nowy Wiśnicz

Domyślnie

Rysiaczek ech ty na ciekawe efekty mogę sobie pozwolić jak będę pstrykać w domu po obiedzie, a w celach quasi zarobkowych wolę mieć wszystko pod kontrolą czarne na białym, albo na odwrót . Kuchatek hm napewno jest jak mówisz, że im wiecej zdjęć tym bardziej przewidywalne efekty, i to może służyć za płęte
    Ni niejszym wątek wydaje mi się raczej za wyeksploatowany przereklamowany i josz nie godzien uwagi. dzieki za podpowiedzi
    Firma ma znaczenie

Miasto
    Nowy Wiśnicz

Domyślnie

o żesz nie zauważyłem że to jeszcze jedna strona jest wiecej kawy mi trzeba ( nie wziołem pod uwagę obijania światła tylko ordynarny błysk w oczy )
    Firma ma znaczenie

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

A to ty niestandardowy jestes To juz rzeczywiscie inna bajka w takim ustawieniu

Lubie focic niestandardowe tematy to i niestadnardowo ustawiam aparat i niestandardowo swiece

Miasto
    Nowy Wiśnicz

Domyślnie

Sory z oT. ale wiadomo wam coś na ten temat ?
    Błąd w oprogramowaniu lustrzanek Canona
    23.5.2005

Firmy Canon i Lexar ostrzegają użytkowników niektórych cyfrowych lustrzanek, w których stosowane są karty CompactFlash z serii Lexar Pro 80x.

Jak informuje Lexar, w określonych warunkach może dojść do niezapisania na karcie zdjęć znajdujących się jeszcze w buforze aparatu. Co więcej, problem ten pojawia się nie tylko z kartami pamięci Lexara.

Canon podaje, że błąd występuje w przypadku lustrzanek EOS-1D Mark II oraz EOS-1Ds Mark II.

Odpowiednia aktualizacja oprogramowania aparatu powinna pojawić się pod koniec tego miesiąca. (AS)

DPReview, CHIP Newsroom
    ?
    Firma ma znaczenie

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zyklon
    Sory z oT. ale wiadomo wam coś na ten temat ?
    Wiadomo od dawna, we wlasciwych dla takich tematow miejscu na forum.

A dlaczego pytasz? Posiadasz 1D, czy przymierzasz sie do kupna? ;-)

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów