Ale o komentarze i porady na temat czego?? Bo trudno się dopatrzyć na tym zdjęciu czegokolwiek.. Ptaka mało widać zza jakiegoś żelastwa, w zasadzie nie wiadomo co to jest, jakaś glizda obok, do tego paskudne plamy w tle i całość bez ładu i składu.. na głowie za ciemo, ogon obcięty.. poszukaj na forum - jest sporo świetnych zdjęć ptaków i trzeba się na nich wzorować - możesz zasadzić się na jakąś sikorkę chociażby lub drozda itp. bo to co pokazałeś moim zdaniem nie nadaje się do pokazywania..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
arturs praktycznie wyczerpał temat
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów
Może wyjdź z domu i poszukaj miejsc z lepszym tłem...
Kolega ma wielki plan zrowolucjonizowania fotografii ptaków a Ty go niecnie sprowadzasz na ziemię... Może już pora odpuścić sobie plastikowe - idealne technicznie ale jałowe treściowo - ptaki a la Kubaman, na rzecz prawdziwej, poruszającej Fotografii...![]()
A tak serio, lempl ma rację - wciąż jest nieciekawie, szaro na szarym. Zielony liść, który mógłby stanowić istotny, ożywszy element Twojej "monochromatycznej" kompozycji, znalazł się tam najwyraźniej zupełnie przypadkowo (jest ucięty i nieostry) i tylko pogarsza odbiór, odciągając uwagę od głównego obiektu.
Podpisuję się pod radą arturusa - w dziale galeryjnym znajdziesz prace kilku świetnych fotografów, zajmujących się tym co Ty (np. wspomniany przeze mnie Kubaman). Zdaje się, że w "skole fotografii C-B", też było coś o fotografii ptaków. Każdy się uczy, więc nie ma co spoczywać na laurach, tylko dużo czytać i dużo pstrykać. Nie zrażaj się i Powodzenia!![]()
Fakt, liścia mogłem nie ucinaćPoprawiłem już w swoim katalogu na kompie
![]()
Dzięki za rady, poczytam, chociaż nie chciałbym kopiować po kimś, tylko znaleźć swój styl fotografowaniaOczywiście dopiero co zaczynam przygody z tego typu fotkami, więc przede mną wiele nauki
Z ulicy byłoby ciężko cyknąć tym ptakom zdjęcia, bo akurat z okna mam najlepszy widokOczywiście, że nie ograniczam się tylko do fotek w domu
Dokładnie tak jak w tytule tematu;-)