Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [emilus100] Ptaki w mieście

Coś już napisał Awatar emilus100
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [emilus100] Ptaki w mieście

1.

Kopciuszek z rodziny drozdowatych

Narazje jedno zdjęcie, proszę o komentarze i porady
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emilus100 Zobacz posta
    1.

Kopciuszek z rodziny drozdowatych

Narazje jedno zdjęcie, proszę o komentarze i porady
    Ale o komentarze i porady na temat czego?? Bo trudno się dopatrzyć na tym zdjęciu czegokolwiek.. Ptaka mało widać zza jakiegoś żelastwa, w zasadzie nie wiadomo co to jest, jakaś glizda obok, do tego paskudne plamy w tle i całość bez ładu i składu.. na głowie za ciemo, ogon obcięty.. poszukaj na forum - jest sporo świetnych zdjęć ptaków i trzeba się na nich wzorować - możesz zasadzić się na jakąś sikorkę chociażby lub drozda itp. bo to co pokazałeś moim zdaniem nie nadaje się do pokazywania..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

arturs praktycznie wyczerpał temat

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ...bo to co pokazałeś moim zdaniem nie nadaje się do pokazywania..
    Heh... Chyba oto chodzi by gdzieś coś umieścić by ktoś mógł to skomentować, no nie?;-) Przecież to nie jest wystawa;-) Ale dzięki za "porady" Byle jakie, ale zawsze cos
    EOS 450D / EF-S 18-55 f/3.5-5.6 IS / EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS / RS60-E3 / Velbon CX540 / Tamrac Adventure 6 / LowePro TLZ Mini i parę filtrów

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Ale o komentarze i porady na temat czego?? Bo trudno się dopatrzyć na tym zdjęciu czegokolwiek.. Ptaka mało widać zza jakiegoś żelastwa, w zasadzie nie wiadomo co to jest, jakaś glizda obok, do tego paskudne plamy w tle i całość bez ładu i składu.. na głowie za ciemo, ogon obcięty.. poszukaj na forum - jest sporo świetnych zdjęć ptaków i trzeba się na nich wzorować - możesz zasadzić się na jakąś sikorkę chociażby lub drozda itp. bo to co pokazałeś moim zdaniem nie nadaje się do pokazywania..

jakaś glizda - ale za to jak pięknie dziobem rozpracowana zielonych flaczków obok pełno , no i gzyms lub parapet jak pięknie zardzewiały a ptak chyba właśnie spojrzał na ciebie;-)
    ale tym co tu ja wypisuję się nie sugeruj posłuchaj kolegów mają rację
    pozdrawaim
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki fotokor1 Tak, to parapet. A ptaki wygląda na to, że utworzyły sobie gniazdo niedaleko mojego okna, więc jeszcze będzie sporo okazji, żeby porobić im zdjęcia;-) Poniżej jeszcze jedna fotka, chyba samica osobnika powyżej
    2.

Uzależniony

Domyślnie

Może wyjdź z domu i poszukaj miejsc z lepszym tłem...

Dopiero zaczyna Awatar lamuszka
    Miasto
    Jersitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Kolega ma wielki plan zrowolucjonizowania fotografii ptaków a Ty go niecnie sprowadzasz na ziemię... Może już pora odpuścić sobie plastikowe - idealne technicznie ale jałowe treściowo - ptaki a la Kubaman, na rzecz prawdziwej, poruszającej Fotografii...

A tak serio, lempl ma rację - wciąż jest nieciekawie, szaro na szarym. Zielony liść, który mógłby stanowić istotny, ożywszy element Twojej "monochromatycznej" kompozycji, znalazł się tam najwyraźniej zupełnie przypadkowo (jest ucięty i nieostry) i tylko pogarsza odbiór, odciągając uwagę od głównego obiektu.

Podpisuję się pod radą arturusa - w dziale galeryjnym znajdziesz prace kilku świetnych fotografów, zajmujących się tym co Ty (np. wspomniany przeze mnie Kubaman). Zdaje się, że w "skole fotografii C-B", też było coś o fotografii ptaków. Każdy się uczy, więc nie ma co spoczywać na laurach, tylko dużo czytać i dużo pstrykać. Nie zrażaj się i Powodzenia!

Domyślnie

(...)zza jakiegoś żelastwa, w zasadzie nie wiadomo co to jest, jakaś glizda obok, do tego paskudne plamy w tle i całość bez ładu i składu.. na głowie za ciemo, ogon obcięty(...)
    A moze to wlasnie jest ptak w miescie
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lamuszka Zobacz posta
    A tak serio, lempl ma rację - wciąż jest nieciekawie, szaro na szarym. Zielony liść, który mógłby stanowić istotny, ożywszy element Twojej "monochromatycznej" kompozycji, znalazł się tam najwyraźniej zupełnie przypadkowo (jest ucięty i nieostry) i tylko pogarsza odbiór, odciągając uwagę od głównego obiektu.
    Fakt, liścia mogłem nie ucinać Poprawiłem już w swoim katalogu na kompie
    Cytat Zamieszczone przez lamuszka Zobacz posta
    Podpisuję się pod radą arturusa - w dziale galeryjnym znajdziesz prace kilku świetnych fotografów, zajmujących się tym co Ty (np. wspomniany przeze mnie Kubaman). Zdaje się, że w "skole fotografii C-B", też było coś o fotografii ptaków. Każdy się uczy, więc nie ma co spoczywać na laurach, tylko dużo czytać i dużo pstrykać. Nie zrażaj się i Powodzenia!
    Dzięki za rady, poczytam, chociaż nie chciałbym kopiować po kimś, tylko znaleźć swój styl fotografowania Oczywiście dopiero co zaczynam przygody z tego typu fotkami, więc przede mną wiele nauki
    Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Z ulicy byłoby ciężko cyknąć tym ptakom zdjęcia, bo akurat z okna mam najlepszy widok Oczywiście, że nie ograniczam się tylko do fotek w domu
    Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    A moze to wlasnie jest ptak w miescie
    Dokładnie tak jak w tytule tematu;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów