Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [rimko]Pierwsze lustro-pierwsze próby

Mieszany widok

Miasto
    Radom

Domyślnie [rimko]Pierwsze lustro-pierwsze próby

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Z przyjemnością usłyszę wszelkie uwagi i wskazówki by eliminować błędy i uczyć się,uczyć.....
    1 2 3 4

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

2 najlepsza ale chyba ciekawsza by była w poziomie

w tym sweterku z kapturkiem dziewczynka wygląda przeuroczo i tylko szkoda, że tk bardzo z profilu jest ujęta. Może da się zrobić fotki gdy troszkę bardziej ma buźkę w stronę obiektywu skierowaną?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

echelon
    Guest

Domyślnie

1,3,4 - są według mnie nieco niedoświetlone, czy to może tylko mój monitor?
    Dużo fotografuj, kombinuj, podpatruj mistrzów, będzie dobrze

Miasto
    Radom

Domyślnie

Dziękuje za opinie. Co się tyczy bocznych kadrów-niestety to cudne dziecię jak tylko widzi obiektyw skierowany w swoją stronę to robi taakie miny,że...
    Staram się więc pozostać niezauważony(szkoda,że nie posiadam zooma o większej ogniskowej)
    Niedoświetlenie bardzo prawdopodobne-po pierwszym dniu zabawy i zapoznawania się z aparatem zaobserwowałem w 80% zdjęć histogram ucięty w połowie-wybrany priorytet przysłony,nie wiem dlaczego,więc zrzuciłem winę na automatykę. Staram się teraz robić tylko w manualu,ale upłynie jeszcze troszkę czasu zanim nabiorę wprawy.
    Pozdrawiam

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak dl;a mnie właśnie tez niedoświetlone, za to fajne kadry, wiem jak to jest z dziećmi i aparatem

echelon
    Guest

Domyślnie

Priorytet przysłony to bardzo dobry wybór lecz dochodzi kwestia tego jaki miałeś ustawiony pomiar światła i w którym miejscu było mierzone. Pamiętaj również o kwestii możliwości wprowadzania korekcji ekspozycji.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

dobry sposób na niedoświetlenie to jest pomiar punktowy i system Ansela Adamsa - system strefowy rewelacyjne efekty wg mnie można uzyskać dzięki tej technice, polecam
    Ostatnio edytowane przez Paenka ; 15-06-2008 o 00:07
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Miasto
    Radom

Domyślnie

chyba najlepszym sposobem będzie patrzenie na histogram i wprowadzanie odpowiedniej korekty, pomiar punktowy odpada w 400D brak takowego-o ile dobrze pamiętam. Wydaje mi się,że to niedoświetlanie to problem szkła-już ktoś narzekał pod tym kątem na Tamrona. Dorobię się upragnionej 85 1,8 to wyciągnę wnioski.
    Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny

Miasto
    Radom

Domyślnie Tym razem krajobrazowo i ....

Witam serdecznie. Ponowna porcja zdjęć, proszę o uwagi i sugestie. Pierwsze zdjęcie mało ambitne, ale te stworzonka na prośbę sesji foto stwierdziły,że mają mnie w ....
    5.
    a teraz pozostałe
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Witam serdecznie. Ponowna porcja zdjęć, proszę o uwagi i sugestie. Pierwsze zdjęcie mało ambitne, ale te stworzonka na prośbę sesji foto stwierdziły,że mają mnie w ....
    5.
    a teraz pozostałe
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    upssss, wkleiło podwójnie. Sorki, jeśli ktoś wie jak mogę to zmienić to proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez rimko ; 07-07-2008 o 23:06 Powód: Automerged Doublepost

lukasG
    Guest

Domyślnie

W 5,6,7 pogoda chyba nie dopisała Może w ustach początkującego to zabrzmi śmiesznie ale w 9 szkoda, że prawa góra czarna ;-)
    10 ładne ale jakby ktoś wyjaśnił czemu te góry z tła takie zamglone bo mam niedobór wiedzy
    To tyle od "czystego" (w sensie niedoświadczonego) oka, teraz czas na lepszych

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów