Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: sigma 170-500 APO RF

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Question sigma 170-500 APO RF

Mam pytanie czy ktos z szanownych grupowiczow spotkal sie z ww.obiektywem w wersji z HSM.Przeszukalem mnostwo opisow tego obiektywu ale nie spotkalem sie z wersja HSM.Rowniez w sklepach internetowych w USA.Pytam,poniewaz w E-oko jest taki obiektyw i otrzymalem odpowiedz ze to napewno wersja z HSM.Pozdrawiam Slonka

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Miałem ten obiektyw i był bez HSM. Nie słyszałem o wersji z HSM.
    Na stronie Sigmy nie ma słowa o HSM w opisie tego szkła.
    http://www.sigmaphoto.com/lenses/len...76&navigator=3
    Może e-oko ściemnia?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Miałem ten obiektyw i był bez HSM.
    A jakieś uwagi? Jeśli już o tym pisałeś na forum, to poproszę o link.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    A jakieś uwagi? Jeśli już o tym pisałeś na forum, to poproszę o link.
    Jurek... http://www.canon-board.info/showthread.php?t=419

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie

W sklepie www.e-oko w komisie jest ten obiektyw w wersji z HSM.Zadalem im pytanie poniewaz zamierzam kupic taki obiektyw i nigdzie nie znalazlem ze ten obiektyw ma HSM.Nie wiem co myslec.Moze to wersja z przed 2001 i nie wspolpracujaca z aparatami cyfrowymi.Mi to nie przeszkadza poniewaz mam analoga ale o takie wersji nie slyszalem i dlatego pytam.Pozdrawiam Slonka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzis kupowalem od e-oko Sigme 70-300 i obsluga bardzo konkretna i szybka - zastrzezen brak (sami mi dowiezli szkielko w ciagu godziny od zamowienia 8) ).
    Co do HSM... coz... wystarczy podpytac czy mozna obejrzec i podpiac szkielko przed zakupem - na pudelku/w instrukcji (ktora musza dac obejrzec) powinno byc cokolwiek wspomniane o HSM, jak nie bedzie to dreczyc sprzedawce ze nie zna sie/kit wciska
    Moglo im sie HSM z EX pomylic albo 'ustawic' ze niby kazdy EX musi miec HSM a to nieprawda (tak jak niby kazda Lka musi miec USM a tu w sumie nie wiem czy rzeczywiscie tak jest).
    Aha... na stronce e-oko jak byk stoi ze Sigma 170-500 nie ma HSM -
    http://www.e-oko.pl/PK4kvOEfs6RdPa3o...abdQeAmsNcbGKL

Cos sie komus musialo pokrecic.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dzis kupowalem od e-oko Sigme 70-300
    sorry za OT. Vitez po co Ci sigma 70-300 ? Patrzac na Twoj podpis jakos mnie ten zakup dziwi.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    sorry za OT. Vitez po co Ci sigma 70-300 ? Patrzac na Twoj podpis jakos mnie ten zakup dziwi.
    Tez to pytanie zadalem, tyle ze w innym topicu - pozostalo bez odpowiedzi ;-)

Podejrzewam, ze Vitez postanowil sie pobawic w makro (cos wspominal ostatnio o robalach), i - jako slusznych gabarytow dzentelmen ;-) - boi sie, ze bedzie ploszyl modeli... wiec wybral sobie szklo z minimalna odlegloscia ostrzenia 95cm ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Jak widac w podpisie - 10D jest zestawiony z Tamronem 28-75 i Sigma 70-300 APO macro.
    Jest to zestaw jakiego bedzie uzywac moja dziewczyna - ZOO, ogrody, spacery itp. Wlasnie glownie do celow zblizen, widoczkow i makro (dojdzie jeszcze makrokonwerterek Raynoxa, wtedy minimalna odleglosc ostrzenia zejdzie troszke w dol 8) ).
    Ja za to mam w torbie drugi zestaw: (chwilowo) 17-35 2.8 L, 50 1.4 i 70-200 2.8 IS L.

Ja sie za mocno w makro nie zamierzam bawic ale pewnie czasem zabiore jej to szkielko ot tak - przyzwyczajac sie

Za to Tamrona jej zabieram na sluby i kocie wystawy bo wtedy to mam w nim najwygodniejszy zakres, swiatlo i jakosc na takie okazje.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@slonkaap: jak jestes "na kupnie" to kupuj, nie stracisz nic na tym, w "najgorszym" wypadku dostaniesz po prostu ten obiektyw ktory chcesz (bez hsm). cena i tak jest atrakcyjna. pospiesz sie bo sam kupie :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów