Elki są droższe, także tylko czekać na zgłoszenia wściekłych nabywców. Ciekawe czy chińczycy potrafią robić matryce aps-c?![]()
Elki są droższe, także tylko czekać na zgłoszenia wściekłych nabywców. Ciekawe czy chińczycy potrafią robić matryce aps-c?![]()
moze jakis test tych podrobek ktos zrobi![]()
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
nie no... nie przesadzajmy. z wielkiej trojki alternatywnych producentow supremum tandety osiaga Tamron. a o ile Tokiny pod wzgledem wykonczenia Sigma nie pobije, to jednak nawet w znacznie tanszych lensach potrafi zadbac o zupelnie solidna konstrukcje. a juz w porownaniu z budzetowymi canonowskimi kitami... niebo a ziemia...
ale Elzbiety to juz inna kwestia....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Fakt, obudowy mają całkiem solidne, ale tylko obudowy. Róznica polega jednak na tym że canonowskie KIT-y dostaje się w zestawie za dość symboliczną opłatą, a za Sigmy trzeba zapłacić prawie jak za obiektyw
Wiem oczywiście, sprawdzałem organoleptycznie :-)
Ten news mnie po prostu rozbawił do łez. Podrabianie obiektywów, niezależnie jakich, wydaje się być całkowicie irracjonalne. Szkła nie zrobisz jak odtwarzacza DVD, kopiując dokładnie wszystkie elementy i składając je potem wg narysowanego na bazie oryginalnego egzemplarza schematu. Takie rzeczy to mogli ruscy robić, w latach 50-tych, ale oni poprzywozili sobie z rozbitej rzeszy całe fabryki, które produkowały oryginały, razem z co ważniejszym personelem![]()
Nakład pracy i środków finansowych na podrobienie nawet najbardziej badziewnego słoika zoom AF byłby tak duży, ze zdecydowanie lepiej kontynuować podrabianie empetrójek itp, zysk będzie i szybszy i większy.
Ot, Sigma postanowiła sobie dodać splendoru, że niby robi takie dobre lensy, że już je podrabiać zaczęli. Na prima aprilis to by może i dobre było![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj