Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Podróbki obiektywów SIGMA.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    korekta: Sigma Polska. czyli Foto Service.

nie ma sladu takiej informacji na stronie Sigmy w Niemczech
    Punkt dla Ciebie, nie sprawdziłem. Powołali się na "wiadomość w oryginale" więc uznałem że to info jak najbardziej oficjalne :-)
    Ale jeśli to byłą samowola Sigma Polska, to tym bardziej źle świadczy o marketingu całej korporacji, skoro oddziały krajowe mogą sobie pozwalać na takie głupoty :-)
    moze chodzi o to, ze ten transatlantyczny giga-kontenerowiec omija te drobne porciki w Niemczech i wplywa do dokow w ktoryms Porcie przez wielkie "P" w kraju nad Wisla, bo by sie nie zmiescil...
    A może go tam nie wpuścili, ze względu na jakość ładunku Do Polski wpuszcza się też samochody, które za zachodnią granicą nie miały by już prawa pojawić się na drodze ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A może po prostu sprzedaż im spada w skutek prywatnego importu i chodzi o to żeby jednak kupować u nich - bo inne to mogą być podrabiane.
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nikt niczego nie podrobił, a już tym bardziej takiego szajsu jaki produkuje Sigma. Polskiemu dystrybutorowi puszczają nerwy z powodu konkurencji importującej sprzęt Sigmy na własną rękę (z pominięciem polskiego dystrybutora) i stąd ten idiotyczny tekst o 'podróbkach'.

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

To się wydaje być najbardziej prawdopodobne. Straszak przeciw TIPom i tyle. Ale wieść idzie w świat, obrasta i po pół roku okaże się, że to zalew podróbek na allegro. Strach kupować.
    No i w razie problemów z jakością można się wyprzeć, że "to nie nasza produkcja" :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

ten sam temat na digart.pl

http://www.digart.pl/forum/temat/686...one_Sigmy.html

w sumie na Digarcie dochodzimy do zbliżonych wniosków
    coraz mniej sprzętu a więcej fotografowania
    (ze stajni Canona - 300V ze szkłami M42, przy sobie - G3)

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    chodzi o to, że na drugim jest kobuta...nawet taki "syf" podrabiają
    Od razu wiedzialem ze o to Ci chodzi. Ale w zwiazku z sigma to pozwole sie nie zgodzic, ze to "syf". Mam dwa swietne obiektywy Sigmy i traktuje je na rowni z Lkami, bo bardzo niewiele im ustepuja.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Od razu wiedzialem ze o to Ci chodzi. Ale w zwiazku z sigma to pozwole sie nie zgodzic, ze to "syf". Mam dwa swietne obiektywy Sigmy i traktuje je na rowni z Lkami, bo bardzo niewiele im ustepuja.
    Rozumiem, że używałeś te elki, stąd twoje stwierdzenia. Gratuluję celnych sztuk w sigmach.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Mam dwa swietne obiektywy Sigmy i traktuje je na rowni z Lkami, bo bardzo niewiele im ustepuja.
    moje typy:
    100-300 f/4 EX - na bank :-)
    drugi... kurde, nie wiem.... 30/1,4 EX ?

EDIT:
    popatrzyłem w sygnaturkę... kompletna porażka w typowaniach.
    Nie bez przyczyny nie gram w totolotka. :-)

BTW, Sigmowe 50mm i 180mm macro to rzeczywiście również bardzo porządne szkła.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

150 f/2.8 EX jest porządnie zrobiona, optycznie świetna od pełnej dziury, AF celny, L-ka jak nic
    .

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    150 f/2.8 EX jest porządnie zrobiona, optycznie świetna od pełnej dziury, AF celny, L-ka jak nic
    czyli dla kontrastu zaczynamy zbierać "rodzynki" Sigmy :-)

a więc oprócz tego co już zostało przywołane (50, 150, 180mm macro + 100-300/4 EX + 30/1,4 EX) nie można zapomnieć o 12-24mm EX (pełnoklatkowy!), 20mm f/1,8 EX, 50-500mm EX oraz 300-800mm EX;

zatem jakby na to nie patrzeć - dość sporo jest tych "niezastępowalnych" obiektywów owego producenta, toteż ja bym trochę wyhamował z analogiami typu "podrabianie szajsu szajsem".

albo inaczej mówiąc: wobec istnienia eLki 24-70/2,8L nie ma sensu zawracać sobie głowy mydlanym obiektywem Sigmy 24-70/2,8EX z debilnym sposobem przełącznia AF/MF i idiotyczną średnicą filtra 82mm;

jednak nie sposób nie docenic obiektywów tej firmy, które nie posiadają odpowiedników wśród macierzystych wyrobów producentów aparatów.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów