Może te podróbki bedą działac lepiej od orginałów sigmy, bo z nimi bywa różnie
Może te podróbki bedą działac lepiej od orginałów sigmy, bo z nimi bywa różnie
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
ależ oczywiście. wcale bym się nie zdziwił...
albo kolejna bzdura typu ich "czarna lista", która ma uświadomić nieszczęsnym użytkownikom, że jedyna słuszna dystrybucja to dystrybucja Sigma Polska...
Ciekawe dlaczego nie napisali jak rozpoznać te podrobione sztuki aby ostrzec potencjalnych kupujących dla ich dobra...?
Może to nie Sigma, tylko np Simga?
Ot, dwie plastikowe soczewki, byleby tylko były :-)
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Ale zaraz, jak podrabiane obiektywy? I to 200 sztuk? Przecież nie opłaca się tak niewielkiej ilości kombinować. Podejrzewam, że to jakieś odpady produkcyjne, które z fabryki oficjalnie nie wyszły, ew. zrobione ze skradzionych części.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Albo nieudana seria rzeczywiście wyprodukowana przez Sigmę. Miała iść na rozwałkę z powodu wad lub poważnych niedoróbek w procesie, a zaginęła po drodze i trafiła do dystrybucji?
W innym temacie widzieliśmy już rozwalane felerne eLki.
o klapkach porozmawiamy w Hydeparku :-)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35083
Nie wiem gdzie Sigma robi szkła? Może im zaczęli chińczycy składać szkła na boku z części. To jest dość śmieszne ale już kilku poważnych producentów się na tym przejechało.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Wersja z nie skasowaną partią wadliwych egzemplarzy lub lewizną pracowników zakładu produkcyjnego wydaje się prawdopodobna. Ale Sigma zamiast napisać że nastąpiło włamanie do magazynu gdzie zwroty gwarancyjne czekały na kasację próbuje coś na całej sytuacji ugrać, narażając się przy tym, moim zdaniem, na śmieszność.
No ale jak widać Sigma ma marketing tandetny tak samo jak większość produktów :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
korekta: Sigma Polska. czyli Foto Service.
nie ma sladu takiej informacji na stronie Sigmy w Niemczech, Francji, Beneluksie, USA...
moze chodzi o to, ze ci wstetni oszusci-podrabiacze wybrali sobie na cel krojenie nabitych polskich portfeli i olali ubogie rynki zachodnie? albo moze to przez fakt, ze w tych krajach nie ma portu z prawdziwego zdarzenia i ten giga-hiper-kontenerowiec z 200 lensami moze wplynac wylacznie do giga-portu w kraju nad Wisla (jeszcze nie wiem ktorego, ale...)
nie no... serio... przeciez ten numer jest tak cienki, ze az zenujacy...