Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: [coca] Moje poczatki..

007bartosz
    Guest

Domyślnie

Ciezko mi sie wypowiadac na temat zdjec czysto technicznie, bo sam sie dopiero ucze, ale...jesli chodzi o odbior zdjec, to bardziej podobaja mi sie Twoje zdjecia modelki, niz seria "pocztowkowa" Szczegolnie spodobalo mi sie zdjecie nr 5. Powrzucaj wiecej

Bywalec

Domyślnie

seria "pocztowkowa" byla na prawie samym poczatku biegania z aparatem minelo troche czasu, troche zdjec porobilem i mysle, ze troche wiedzy do glowy weszlo mam nadzieje, ze sie rozwinalem miedzy innymi dzieki temu forum.
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kadry portretowe widziałabym mniej centralnie, np. w pierwszym więcej z prawej, a mniej z lewej, przez co głowa znalazła by się w mocnym punkcie...

Coś już napisał

Domyślnie

Bardzo fajne i ładne porterty moim skromnym zdaniem :-D

Bywalec

Domyślnie

gunia1990 a wtedy modelka by nie miala za malo miejsca przed soba?:> to byla jedna z pierwszych sesji portretowych, ale dzieki za opinie i rade ( na nie wlasnie tez czekam)

Domyślnie

wtedy robimy kroczek do tyłu i miejsce jest
    puszki + szkła + inne graty

Bywalec

Domyślnie

Wrzucam jeszcze 2 z Ania z tej samej sesji
    7.

8.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

No naprawdę bardzo fajne zdjęcia (szczególnie portrety) Masz piekną modelkę i pokazana sceneria bardzo pasuje do tej urody. Co do uwag technicznych to chciałem coś powiedziec o kadrach centralnych, ale widać, że po drugiej serii się poprawiłeś (zdjecia nr 7 i 8:wink
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec

Domyślnie

hmm seria wrzucen druga ale sesja ta sama byla wiem, ze kadry centralne nie sa mile widziane ale czasem sie zapominam itp ale dzieki za mile slowo

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    hmm seria wrzucen druga ale sesja ta sama byla
    Wiem, własnie tez uwazalem, żeby źle nie napisać:wink:

wiem, ze kadry centralne nie sa mile widziane ale czasem sie zapominam itp :smile:
    Zazwyczaj w zdjęciach portretowych unika się ich i stara się ustawiac osobe blizej określonego boku kardu (zazwyczaj przeciwleglego do tego w strone którego patrzy fotografowana osoba). Jesli jednak robisz zdjecie samej twarzy w ktorej osoba jest zwrócona dokładnie w obiektyw można zastosować kadr centralny, gdyż (co wynika z rozmieszczenia poszczegolnych części twarzy) oczy same trafiają w okolice mocnych punktów i zdjęcie jest przyjemne w odbiorze, pomimo, że kadr centralny..

Pozdrwaiam.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów