Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 420ex / 430ex vs SUNPAK PZ42X

Domyślnie

Mam właśnie pytanie w kwestii 430EX. Chciałem zrobić prowizoryczne studio w domu ( małe pomieszczenie). Czy jeżeli zakupie sobie parasolkę białą dyfuzyjną na tym zamontuje lampę błyskową 68Ws oraz lampę pilotującą tylko nie wiem jaką moc tej pilotującej żeby nie oślepić fotoceli. Na aparacie chciałem zamotnować swoją lampę 430EX z dyfuzorem i skierować światło na ściane albo sufit . Czy taki zestaw mi odpali i czy da radę oraz czy lampe muszę mieć w manualu czy może być automatyka? Czy założona 430 na stopce aparatu odpali mi lampę 68Ws bo ma przecież wbudowana fotocelę. Nigdy nie bawiłem sie w zdjęcia "studyjne" a chciałem troche sie z tym pobawić. Pozdrawiam.
    Canon 50D + grip + C.24-70 F 2,8L USM + C.85 F 1,8 + C 10-22 + C 70-200 f 4 + 430EX + plecaczek Lowepro + statyw Manfrotto i inne gadżety

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu_32 Zobacz posta
    Mam właśnie pytanie w kwestii 430EX. Chciałem zrobić prowizoryczne studio w domu ( małe pomieszczenie). Czy jeżeli zakupie sobie parasolkę białą dyfuzyjną na tym zamontuje lampę błyskową 68Ws oraz lampę pilotującą tylko nie wiem jaką moc tej pilotującej żeby nie oślepić fotoceli. Na aparacie chciałem zamotnować swoją lampę 430EX z dyfuzorem i skierować światło na ściane albo sufit . Czy taki zestaw mi odpali i czy da radę oraz czy lampe muszę mieć w manualu czy może być automatyka? Czy założona 430 na stopce aparatu odpali mi lampę 68Ws bo ma przecież wbudowana fotocelę. Nigdy nie bawiłem sie w zdjęcia "studyjne" a chciałem troche sie z tym pobawić. Pozdrawiam.
    Ogólnie powiem że najlepiej w manualu bo wtedy nie tylko jest kontrola ale też powtarzalność. Nie mam pojęcia co Ty tam zamierzasz focić ale jeśli masz biały sufit i jasne sciany to jak założysz na tą 430 stke dyfuzor coś jak stofen i skierujesz w sufit to samym tym zestawem zrobisz znośne zdjęcia produktowe. Natomiast jeśli chodzi ci o parasolkę to jak najbardziej ale przy błyszczących i temu podobnych fotach będziesz miał na przedmiocie odbicie parasolki co w niektórych przypadkach jest denerwujące... Jeśli chodzi o Twoje pytanie to wszystko powinno odpalić

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiu_32 Zobacz posta
    Mam właśnie pytanie w kwestii 430EX.
    A nie wiesz że to bardzo nieładnie pisać identyczny post w kilku miejscach forum? Nie rób tak więcej.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarlatan Zobacz posta
    mówisz o obracaniu w 430 II?
    W jedynce masz 90* góra dół, 180* w lewo i 90* w prawo. Lampka bardzo przyjemna, mam swoją dwa lata i nie mam powodów do narzekania
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar Lukis
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Reasumując ten wątek - Sunpak PZ42X jest lampą godną polecenia, bije Nissina Di622, współpracuje z radiowymi wyzwalaczami, brak zastrzeżeń co do jakości wykonania, obsługuje automatykę aparatu i ma tryb manualny, tak?
    Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów