Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
lamuszka chyba właściwie temat wyczerpał(a?) (kadry, przepalenia, ułożenie rąk) więc tylko się pod tym podpiszę "Najważniejsze, że modelka się Ciebie nie boi. Masz więc wszelkie szanse na dużo lepsze efekty." i próbuj dalej.
Jeśli kwestią są kadry, to faktycznie, widzę jeszcze parę z tym problemów - jednak chyba podstawą jest jakiś własny gust i sprawa tego czy dany kadr wpada nam w oko czy nie. Tutaj widzę, że jeszcze drobne przycięcia modelki (3), kilka problemów z kompozycją (np. 4 nie ma jeszcze jakoś dobrze uchwyconych "mocnych punktów", a na 2 jest tez problem tego kłosa - co prawda to prawda Z kolei nr 1 będę bronił, bo po prostu mi się podoba ...
Jak ktoś chce, to mogę naszkicować, dlaczego powinno być to dobre - ale to będzie raczej moja interpretacji zasady kompozycji, adekwatnej dla rysunku odręcznego

Własne przemyślenie: dwie linie - jedna horyzontu [pozornego - oddzielającego zieleń od nieba], druga jako oś głowy i drzewka - tworzą układ nieźle się wpisujący w ramkę - oś trafia w narożnik, linia horyzontu, ją załamuje pod kątem 90st. zmniejszając jej wagę; proporcja barw i akcent (róż) też mi pasuje...

Z przepaleń z kolei moge jeszcze zejść - sprawdziłem w RAWie - jest ok, wszystko robiłem na -2/3EV.

Ułożenia rąk nie zmienie, ale fakt - będę teraz zwracał uwagę na "pieski" :P