Jeśli kwestią są kadry, to faktycznie, widzę jeszcze parę z tym problemów - jednak chyba podstawą jest jakiś własny gust i sprawa tego czy dany kadr wpada nam w oko czy nie. Tutaj widzę, że jeszcze drobne przycięcia modelki (3), kilka problemów z kompozycją (np. 4 nie ma jeszcze jakoś dobrze uchwyconych "mocnych punktów", a na 2 jest tez problem tego kłosa - co prawda to prawdaZ kolei nr 1 będę bronił, bo po prostu mi się podoba
...
Jak ktoś chce, to mogę naszkicować, dlaczego powinno być to dobre - ale to będzie raczej moja interpretacji zasady kompozycji, adekwatnej dla rysunku odręcznego![]()
Własne przemyślenie: dwie linie - jedna horyzontu [pozornego - oddzielającego zieleń od nieba], druga jako oś głowy i drzewka - tworzą układ nieźle się wpisujący w ramkę - oś trafia w narożnik, linia horyzontu, ją załamuje pod kątem 90st. zmniejszając jej wagę; proporcja barw i akcent (róż) też mi pasuje...
Z przepaleń z kolei moge jeszcze zejść - sprawdziłem w RAWie - jest ok, wszystko robiłem na -2/3EV.
Ułożenia rąk nie zmienie, ale fakt - będę teraz zwracał uwagę na "pieski" :P