Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: V Małopolski Piknik Lotniczy [28 i 29 czerwca]

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No ładnie ładnie. Powiedz mi tak z ciekawości na ilu % zdjęć udaje Ci się tak ładnie zrobić panoramowanie? Próbowałem się tak bawić na pikniku, ale to wcale nie takie proste... może jakieś wskazówki?
    Dziękuje za opinię a co do % to sam nie wiem... Z jednego startu powiedzmy, że 50% zdjęć - czyli 4 na 8 zdjęć jest ostrych tak jak powinny być wg mnie, ale niekoniecznie kadr trafiony (mówię tylko o panoramowaniu - do powietrza to trochę za krótkie szkło posiadam). A z kolei na niskim przelocie miałem problem, bo zbyt blisko płyty stałem i wtedy panoramowanie na tle nieba nie wychodziło ładnie

A technika robienia? Po raz pierwszy robiłem samoloty - przeczytałem poradnik muflona i potrenowałem wcześniej panoramowanie na autach. A potem już próbowanie "na żywca" . Czasy jak najkrótsze, możliwe dla nieporuszonego zdjęcia (Żelazny ze zdjęcia nr 7 na 1/50s i 70 mm), a pozostałe starałem się nie schodzić niżej niż 1/100 - 1/125, iso 100-400, przysłona automatem, ale bez przesady... Zdjęcia robione 70-200 f/4L

Na tym zdjęciu zostawiłem exif-a:

i dodatkowo wariat Litwin:

Ostatnio edytowane przez kris200 ; 01-07-2008 o 17:51

Uprawnienia umieszczania postów