Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: laptop + dobry monitor ?

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    2) DVI-D albo nie DVI-D (tutaj zdania podzielone)
    DVI lub DVI-D lub HDMI, tu nie ma co dzielić
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Podsumowując Wasze posty powoli tworzę sobie obraz lapka, którego potrzebuję:

1) Dowolna karta ATI lub GF (rozumiem, że jednak nie zintegrowana?)
    2) DVI-D albo nie DVI-D (tutaj zdania podzielone)
    3) Bardzo dobrą kartą do zastosowań o jakich mowa jest nVidia Quatro FX 570M, ale montują ją tylko w potwornie drogich Lenovo albo nieszczególnie przekonywujących mnie HP, a poza tym to "przerost formy nad treścią"
    4) Procesor dowolny C2D
    5) dysk 5400 starczy, ale 7200 będzie lepszy (a co z poborem prądu, emisją ciepła i hałasu w dysku 7200?)
    6) nie padło to wprost, ale jak sądzę 3-4 Gb ramu jest nieodzowne (więcej niestety do lapka nie włożę)
    ad. 1 osobiscie polece Nv
    ad 2. wiadomo dvi-d i hdmi, , ale sa replikatory zawsze
    ad 3.HP to hmm, ladny imagine :d,
    ad 4. nie dowolny aby mial Txxxx jak najwyzszy ten numerek :d, chodzi o cache i fsb
    ad 5. cieplo i halas to nie problem, a prad to moze 5 min :d
    ad 6. albo 2 w jednej kosci albo 4 w dwoch, abys sobie slotow nie zapychal
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uzależniony

Domyślnie

Po niedawnym zakupie stacjonarnego sprzętu do obróki zdjęć nadszedł czas, kupna laptopa do podobnych celów lecz wykonywanych poza domem. Wybór padł tylko na dwie firmy: Dell lub Lenovo - z ekranem 17". Będę wdzięczny za rady który model kupić.

Laptop będzie sprowadzany z USA, chciałbym zmieścić się w cenie ok. 3 tys. zł. Zależy mi przede wszystkim na dobrym ekranie, stabilności i wytrzymałości. Waga nie jest aż tak bardzo istotna bo laptop będzie raczej wożony niż noszony, ale też nie z tych najcięższych. Dysk 160GB 7200, 4 GB ramu i CoreDuo 2.4.

Który w wymienionej cenie warto wziąć pod uwagę?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Po niedawnym zakupie stacjonarnego sprzętu do obróki zdjęć nadszedł czas, kupna laptopa do podobnych celów lecz wykonywanych poza domem. Wybór padł tylko na dwie firmy: Dell lub Lenovo - z ekranem 17". Będę wdzięczny za rady który model kupić.

Laptop będzie sprowadzany z USA, chciałbym zmieścić się w cenie ok. 3 tys. zł. Zależy mi przede wszystkim na dobrym ekranie, stabilności i wytrzymałości. Waga nie jest aż tak bardzo istotna bo laptop będzie raczej wożony niż noszony, ale też nie z tych najcięższych. Dysk 160GB 7200, 4 GB ramu i CoreDuo 2.4.

Który w wymienionej cenie warto wziąć pod uwagę?
    Dell 1720,znakomita matryca,4gb ram T9300,8600GT

Uzależniony

Domyślnie

Lenovo własnie wypuściło laptopa dla fotografów:

http://www.dpreview.com/news/0808/08081204thinkpad.asp

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    (...)
    ad 4. nie dowolny aby mial Txxxx jak najwyzszy ten numerek :d, chodzi o cache i fsb

ad.4 A z tym się nie zgodzę T2700 jest wydajniejszy niż T7200 i tylko trochę ustępuje T7300.

Niestety to takie proste i jednoznaczne nie jest z tym numerkiem

Co do matrycy w dellu 1720, jest dobra ale tylko 1920x1200 UltraSharp, wychodzi w wersjach matowej i błyszczącej.
    Ostatnio edytowane przez milinet ; 13-08-2008 o 22:52

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    ad.4 A z tym się nie zgodzę T

Co do matrycy w dellu 1720, jest dobra ale tylko 1920x1200 UltraSharp, wychodzi w wersjach matowej i błyszczącej.
    wlasnie o tej mówię,mam kilku kolesi grafików;byli lekko zszokowani jakoscią fotek na tej matrycy

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Aż boje się zakładać nowy watek dlatego chętnie podepnę się pod ten który tutaj jest. Cztery tysiące plus 1200zł dałem za swój sprzęt czyli pecet 512 ram, 1.7 celeron karta już nie pamiętam ale 404 i do tego monitor SyncMaster 757 DFX jakiż ja byłem szczęśliwy jak PS 7 obrabiałem zdjęcia. No cóż teraz ten mój pecet idzie na gry dla córki a ja niestety albo stety muszę kupić coś co starczy mi na kilka lat. Gdyby nie remont pokoju i "wyprowadzka" z pokoju córki to pewnie dalej bym na tym sprzęcie pracował. Laptop będzie mi potrzebny tylko i wyłącznie do obróbki zdjęć do netu, czasami będę coś drukował i wtedy będę się starał podpiąć go do w/w monitora. System tylko i wyłącznie XP prof, czasami obejrzę na nim film i tyle. Na to moje "dziecko" chciałbym wydać góra do 6 tys zł polskich. Mam szansę albo zakup dokonać w UK albo u nas. Dlatego jeśli ktoś przerabiał podobny temat jak ja to proszę o pomoc.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów