Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
Ależ ja nie potrzebuję super wydajnej karty do 3D i tak nie grałem w nic innego niż szachy od 10 lat! No chyba, że te super 2x geforce 95680 1gb ddr3SLI do czegoś mi się przydadzą w power poincie albo PS elements albo DViXie?

Wiem, że nie będzie tak szybki jak stacjonarny, na ten kompromis się już zgodziłem. Nie zarabiam zdjęciami na życie, nie siedzę w PSie 8h/dzień. Pytam tylko o jakość obrazu. Myślę, że sata 5400 obr. będzie musiało wystarzyć.

Niewiele mi to mówi, ale nazwa "3dmark" kojarzy mi sie z grafiką 3d.
quatro to wlasnie grafika specjalistyczna ktorej nie wykozystasz do CAD'ow, ale w lapku :/ przerost formy nad trescia. A do DViX to tak sie przyda

5400 starcza, ale roznica jest odczuwalna

3dmark, to test grafiki procesora i ramu, zalezy jaki test, tam najprawdopodobniej jest grafika

Dla mnie nie ma sensu, lepiej kupic normalnego PC i lapka, jezeli masz taka mozliwosc. Sam tak myslalem i sprzedalem all, i kupilem lapka, ale to za malo, uzbieralem na drugiego PC, i jestem zadowolony Sam to stwiedzisz (chyba) po czasie.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
Mam 2 laptoki, jeden z procem z pierwszej dziesiątki i jeden z 50-tki, różnicy w szybkości między nimi wyraźnej nie ma (30% na korzyść tego lepszego), procki Core 2 Duo 2.4 vs Dual Core 1.8. Teoretycznie różnica trzech generacji, w praktyce tego nie widać.
Tak ale lepiej NV niz ATI, co do roznicy szybkosci, co byc chcial osiagnac, aby Ci sie szybciej start wyswietlal ?? To jest odczuwalne w grach, PS, np. czas stosowanai filtra do 5sek. a nie 6. nie chodzi o to ze jeden ma 2.4 a drugi 1.8GHZ, ale cache, FSB. GHz to nie jest wyznacznik szybkosci, bo mozesz miec wielka maszyne IBM Enterprise, a gry na niej ni odpalisz mimo iz jest drozsza niz twoje auto (chyba :P)