Witam wszystkich,

Był już taki wątek, ale po pierwsze jest już w archiwum, a po drugie ta wiedza się szybko dezaktualizuje. Uprzejmie proszę o poradę.

Chcę kupić notebooka, który będzie służył przede wszystkim do aplikacji biurowych i netu (praca zarobkowa), ale również do obróbki zdjęć (rozrywka). Oprogramowanie, z jakiego będę korzystał to Photoshop Elements, z czasem może CS3.

Ponieważ wiem jakie znaczenie ma dobry monitor, chcę podpiąć do tego notebooka jakiś monitorek na matrycy PVA, o wysokiej rozdzielczości i dużej przekątnej (powiedzmy 24" HD).

Jeżeli podepnę do mojego 5-letniego staruszka ze zintegrowanym na płycie układem SIS jakiś lepszy monitor, obraz jest nieostry i jakby drgał, a kolory pozostawiają sporo do życzenia (porównując do obrazu na tym samym monitorze podpiętym do stacjonarngo kompa z budżetowym radeonem). Przy zakupie nowego notka chciałbym uniknąć tego problemu i móc pracować na dobrej jakości monitorze bez takich atrakcji.

Zakładam, że w grę wchodzą tylko notki z dedykowanymi kartami graficznymi. Czy moglibyście coś konkretnego polecić (konkretną kartę, notebooka)? Jakieś uwagi? Czy takie rozwiązanie ma sens? (tak, wiem, lepiej mieć 2 komputery).

Pozdrawiam