Strona 33 z 36 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Nawet lustra nie masz, a już o filtrach myslisz..:-) W sumie nie ma nigdzie informacji o tym, że użycie polara czy szarej połówki w takich obiektywach jest niemozliwe, tylko utrudnione przez fakt rotującej mordki:-)

Jakiego Canona? Z tego co obecnie widuję, to szkło C 17-85 sprzedają w zestawie tylko z 40D. Do wszystkich natomiast dołączają najnowsze szkło uniwersalne C 18-200mm coś tam, coś tam.. IS.
    Btw; Wspomniany Canon 17-85 nie zbieral kokosów za jakość optyki

Jak za tę kasę, to obiektyw taki sobie.. Po pierwsze, że nie trzyma stałego swiatła (choc z drugiej strony ma szerszy zakres ogniskowych, co rekompensuje mu w pewnym stopniu tę wadę) ale za to przy najszerszym kącie ma 40% winietę (za 1200zl to porażka)
    Masz sporo testów na optycznych, zarówno wspomnianego Canona jak i Sigmę.

A dlaczego ma niewspolpracowac z 1000d lub 450d jezeli dziala z 40d ?

Co do ceny... hmmm.... ale raczej nie znajdzie sie nic w tej cenie z IS, mysle o filtrze bo mam kompakt z tuleja i polarem i podoba mi sie jak dziala, niebo niebieskie, nasycenie ciut wieksze przez lepsze ustawienie swiatla dla rzeczy pod niebem....
    Ludzie nie wypowiadaja sie o nim zle: OPINIE

A ten 18-200 IS to juz wydatek prawie 1600zl...

Co do uzywania filtra to chyba nie bedzie wygodne rozwiazanie bo nawet jak najpierw ustawie ostrosc.... pozniej pokrece polarem to czy mi pierscien od ostrosci sie nie ruszy i zdjecie nie bedzie mniej ostre ???? Raczej rozwiazanie malopraktyczne no i kit nie jest wytrzymalym szklem....

mysle o KICIE, Canon 17-85 4-5.6 IS USM, Tamronie 17-50 /f2.8 , moze jakas Sigma ale te 2 ostatnie to nei dostane ze stabilizacja w cenie ok 1000zl...

Moze macie jakies ropozycje szkla alternatywnegfo dla kita wz podobnym zakresem ogniskowych ? Oczywiscie srodkowe ostrzenie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borutaa Zobacz posta
    A dlaczego ma niewspolpracowac z 1000d lub 450d jezeli dziala z 40d ?
    A gdzieś wyczytal, że nie będzie współpracować? Nie ma takiej opcji, bo to firmowa optyka Canona. Mówiłem tylko, że nie widziałem, by go sprzedawali w innych zestawach jak z xxD (body + szkło (nie widzaiłem np zestawu 450D + C 17-85)) Tylko to.

Co do ceny... hmmm.... ale raczej nie znajdzie sie nic w tej cenie z IS, mysle o filtrze bo mam kompakt z tuleja i polarem
    Też się nad tym zastanawiałem, bo wyczytałem, że sporo tego typu dodatków mozna kupic tez do mojego (konwertery, tulejki, filtry) ale potem naczytałem sie jak ponoc diametralnie pogarszają one własnosci optyczne (konwertery) i spasowałem.

A ten 18-200 IS to juz wydatek prawie 1600zl...
    C 17-85 też.. Jak kupisz w zestawie z body to po przeliczeniu wyjdzie Ci taniej..

Tamronie 17-50 /f2.8 , moze jakas Sigma ale te 2 ostatnie to nei dostane ze stabilizacja w cenie ok 1000zl...
    Tamron i Sigma chyba wogole nie mają optyki z tym zakresem ze stabilizacją, natomiast to co mówiłem; rekompensują Ci to lepszym swiatłem.
    Ja tak czy inaczej kupię kita (18-55) dopiero potem Tamrona 28-75 f/2.8. Kit na poczatek nie jest zły, potem jak faktycznie okaże się, że jest za ciemny wymnienię go na Tamiego. Dlaczego akurat ten zakres? z dwóch powodów: Po pierwsze ma bardzo dobrą optykę, dobre światlo, jeśli dobrze mi się powiedzie w przyszłosci to zawsze sobie podepnę go pod pelna klatkę (17-50 już nie), a do szerokich kątów sa obiektywy z zakresami (10-20, 12-24 itd..) Poki co w miare szeroki kąt bedę miał w kicie.
    Ot mój wywód na temat: co, jak i dalczego:wink: Może Ci sie to przyda, a może będziesz kombinował w zupelnie inną stronę; your choice..

Pozdrawiam.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A no my choice... tylko trudny do podjecia.... no wlasnie... konwertery pogarszaja.. te tanie dlatego ich nie mam a jedynie tubę plus polar i jestem z niego zadowolony... w Egipcie musze powiedziec, ze ladnie wydobyl blekit z nieba.. czasem jego efekt byl zbyt mocny bo niebo prawie granatowe no ale to kwestia ustawienia filtra...

co do obiektywu to 28--75 nie dla mnie bo chcialbym miec cos szerszego niz w Moim Canonie G7... (ekwiwalent 35mm) no i nie chce dodatkowo miec szerokiego szkła... dlatego szukam cos z zakresu od 18-.... no poszukam cos , popartrze... nie wiedzialem ze tak ciezko mi bedzie podjac decyzje...

PS 18-200mm IS + 450d to wydatrek no juz 3200zl

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez borutaa ; 02-12-2008 o 23:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borutaa Zobacz posta
    no wlasnie... konwertery pogarszaja.. te tanie dlatego ich nie mam
    Nie tylko te tanie. Oryginalne Canona też. Po prostu konwerter to nic innego jak kolejna soczewka (lub zespół soczewek) w naszym ukladzie optycznym, u ktorej trzeba korygowac aberracje, winietę, astygmatyzm i wszystkie inne wady.. na to sie jednak nie zwraca specjalnej uwagi, bo najwazniejszym zadaniem konwertera jest poszerzenie, bądź zwężenie kąta widzenia..:wink:

co do obiektywu to 28--75 nie dla mnie bo chcialbym miec cos szerszego(...) no i nie chce dodatkowo miec szerokiego szkła...
    Ano chyba, że tak. Ja się licze z zakupem szerokokątnego szkła do landszaftów, dlatego mi ten brak tak bardzo nie przeszkadza.

no poszukam cos , popartrze... nie wiedzialem ze tak ciezko mi bedzie podjac decyzje... :smile:
    To jak już coś znajdziesz, to napisz, może mi też się spodoba:grin: Poki co zostawiam Cię sam na sam z rozterkami..

Pozdrawiam.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tu 450d z 17-85mm - 2800zł
    http://aukcje.idg.pl/item493318900.html

Czyli torhce tanszy...

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zyyys Zobacz posta
    Ale do czego zmierzam, wiem, że kasa ogranicza ale ja nie kupię innego szkła niż 'L'. Jakość jaką oferują te szkła jest nieporównywalna.
    Zgadza się, ale... poszukaj na forum porównania 50 1.2 L i 50 1.4, 85 1.2 L i 85 1.8. Poszukaj opinii o croppowym 17-55... i o eLce 17-40 podpiętej do cropa... Możesz się zdziwić
    Ostatnio edytowane przez dream catcher ; 03-12-2008 o 00:02
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Poszukaj opinii o croppowym 17-55... i o eLce 17-40 podpiętej do cropa... Możesz się zdziwić
    Jeśli dobrze myslę, to nawiązujesz do tego, że wszystkie L-ki są przeznaczone pod FF, stąd podpięcie ich pod cropa ograniczy ich wlaściwy potencjał, a co za tym idzie różnica w jakości/rozdzielczości nie będzie już tak znaczna?:-) W sumie prawda, bo crop powoduje użycie mniejszej powierzchni soczewek z obiektywu, skutek jest oczywisty..:wink:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzisiejszym szklem, najlepszym dla mnie (cena <-> jakosc i mozliwosci ) jest SIGMA 17-70 mm f/2.8-4.5 DC Macro.

Naczytałem sie, że niektóre egzemlarze maja BF lub FF ale jesli trafi sie na sprawny to żyleta itp... Chyba sie skusze, odbiore w np Fotojokerze za 1100zl i zawsze mozna na miejscu sprawdzic działanie AutoFocusa... Ma ktos z was doswiadczenie z tym szkłem ? Jasnosc od 2.8, dosc duzy zakres ogniskowej... moze brak IS ale w koncu dziura od 2.8 do tego dobra matryca Canona i mozna focic...

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Tak, @Slider, miałem na myśli to, że pod cropem nie zawsze da się wykorzystać potencjał eLki w 100%. Jeśli o mnie chodzi do mojego 40d chętniej nabył bym jasny 17-55 niż eLke...

@borutaa jeśli będziesz miał dużo czasu, wydrukowane karty testowe ff/bf, statyw i minimum wiedzy jak przetestować af w tej sigmie, to czemu nie...
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Zgadza się, ale... poszukaj na forum porównania 50 1.2 L i 50 1.4, 85 1.2 L i 85 1.8. Poszukaj opinii o croppowym 17-55... i o eLce 17-40 podpiętej do cropa... Możesz się zdziwić
    już dawno znalazłem :P i kupuję 85 1.8 (dziś testowałem - cudne szkiełko )
    a co do eLek - ja buduję szklarnię pod FF i mam w tej chwili niezły zgryz:

Bo albo 16-35 mm L 2.8 albo zamiast tego szkła: EF-S 10-22 (crop też zostaje, a na FF jeszcze sporo poczekam) + 17-40 L f/4
    cena wyjdzie bardzo zbliżona. 16ka szkiełko niesamowite ale z drugiej strony zawsze moge sprzedać 10-22 i 17-40 a już teraz mieć naprawdę szeroki kąt.
    Bo na cropie ani 17 ani 16 szeroka nie jest.

Strona 33 z 36 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów