Cytat Zamieszczone przez borutaa Zobacz posta
Niby tak ale roznica miedzy body a zestawem to 270 zl.. niby nie duzo ale jak mam byc niezadowolony z niego to ... a dostane za niego pozniej z 50zl na alledrogo.pl
Jeśli jesteś zielony i dopiero zaczynasz przygodę z fotografią warto kupić obiektyw kitowy bo:

1. Tani.
2. Nie wiesz co tak naprawdę będzie Ci potrzebne i dlaczego.
3. Daje Ci już pewien zakres ogniskowych na których nauczysz się co i jak się wykorzystuje.
4. Można nim robić wcale nie najgorsze zdjęcia.
5. Do focenia amatorskiego jak najbardziej się nadaje.

Jeśli wiesz czego potrzebujesz nie zadajesz takich pytań ;-)
Innymi słowy jeśli już wiesz co chcesz focić wiesz jaki jakie ogniskowe Ci są potrzebne.
IMO ta oszczędność 270 PLN nic nie daje. Za to nie kupisz żadnego prof. obiektywu, a przy cenach dobrych szkieł 270PLN nie ma żadnego znaczenia.

Jeśli naprawdę się wachasz kup 50 kę 1.8 to bardzo fajne szkiełko i nie będziesz żałował zakupu ale od razu zaznaczam, że bardzo szybko zacznie Ci brakować ogniskowej.

Lustrzanka to niesamowita radość z focenia dająca niesamowite efekty ale to nie jest tylko aparat to jest cały system i jeśli chcesz fotografować na coraz wszyżym poziomie to musisz ten system budować nie da się zrobić wszystkiego jednym szkłem.

I jeszcze jedno za taką kasę KIT naprawdę się opłaca.
Ja mam 450D z całkiem niezłym kitem nie powala na kolana i na łopatki go rozkłada już 50ka. Ale kupiłem go bo różnica w kasie niewielka a dobrze wprowadza w arkana sztuki.

Pozdrawiam.