Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
Oczywiscie, że nie, a przynajmniej nie ma na to bezpośrediego wpływu. Ale nie zapominaj, że fotografia ma nam sprawiac przyjemność i komfort użytkowania jest równie ważny co możliwości obrazowania. Ma to szczególne względy w przypadku osób, które nie mają zamiaru rozbudowywac systemu i najprawdopodobniej zostaną przy standardowym zestawie. np ja, wiedząc, że za jakiś czas nie zmienie sobie puszki na 40D, albo coś w tym rodzaju to raczej wybrałbym inny system, a w przypadku wybrania Canona 450D (mam nadzieję) potraktuje jako body zastępcze, czy wręcz przejściowe..

Masz absolutnie racje ale roznica w cenie jest znaczna... 400zl... które wole wydac na obiektyw... ale zostawmy temat ergonomii bo to juz indywidualna sprawa... W moich postach chodzilo mi ogolnie i glownie o roznice techniczne miedzy 450 a 1000...

Pozwole sobie tutaj opdrazu zadac male pytanko...

Ja wybiore jednak ten 1000d... i tu pytanie.... czy do ok 900zl dostane szklo, ktore bedzie lepsze od kitowego 18-55mm ?

Chodzi i o podiobny zakres ogniskowych... Jeden sprzedawca proponowal mi Tamrona 17 - (do chyba) 50mm ze stala dziura 2.8 dla calego zakresu... ale on ksoztuje jakies 1200zl minimum a ja chcialbym zamknac sie w koszcie ok 1900zl... (body mam za niecaly 1000zl)

Pozdr.