Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty11111111111 Zobacz posta
    Czyli rozumiem że nie jest to jakiś "Bardzo dobry" obiektyw tylko przeciętny?
    Otóż to Nietety nasz świat zbudowany jest na zasadzie, że nie ma nic za darmo i im droższe tym lepsze. Tak więc na dobre szkło musiałbyś wydac kilka miesięcznych pensji.

i tak jak jest w odpowiedzi powyżej że obiektywy z takimi ogniskowymi kosztują od 900zł w górę
    Stabilizowane! jesli mowimy o teleobiektywach z ogniskowymi rzedu 50-300 mm to miałem tu akurat na mysli Canona 55-250 mm f/4-f/5.6 EF-S IS, który obecnie w cyfrowych.pl kosztuje 855zł (staniał). Tutaj znowu w kwestii stabilizacji wychodza na przeciw Canonowi inne systemy (Sony, Pentax, Olympus) które stabilizację mają w korpusie i obraz bedzie stabilizowany z każdym obiektywem, nawet najtanszym.

i czy w ogóle jest możliwość robienia zdjęć z ręki na dłuższych ogniskowych?),
    Co do zalezności ogniskowej i czasu naswietlania: jest taka zasada, że czas naswietlania nie powinien byc dłuższy od odwrotnosci ogniskowej na ktorej robimy zdjęcie. tj; dla ogniskowej 60 mm używamy czasu 1/60s, lub krotszy, dla ogniskowej 200 mm używamy 1/200s i krotszych itd..
    Stabilizacja pomaga wydłużyć te czasy w zalezności od skuteczności wyrażanej w EV (Exposure Value)

i czy np. będzie to przeszkadzało robiąc fotę np. wiewiórce na drzewie
    Jesli wiewiorka bedzie stala spokojnie na gałęzi, to stabilizacja pomoże, jesli będzie biegła, to pomóc może tylko skrocenie czasu naswietlania.

i czy załatwi sprawę zgodnie z podpowiedzią statyw?
    w wyżej wymienionym przypadku moze nie zadzialać. Jest pewna różnica pomiedzy "stabilizowaniem obrazu", a "zamrazaniem ruchu" Statywu używamy w tych pierwszych przypadkach: np zdjęć nocnych gdy używamy długich czasow naswietlania, w analogicznym przypadku w dzień, gdy chcemy rozmyć wode z wodospadu (bardzo klimatyczne zdjęcia) i innych tego typu fotografii, gdy obliczony czas naświetlania przez nasz aparat jest zbyt długi, by zrobic nieporuszone zdjęcie z ręki, ale gdy mamy ustalony, stabilny kadr. w fotorgafii sportu i przyrodu tez ma zastosowanie, ale żeby zamrozić ruch trzeba obiektywów z lepszym światlem a więc droższych (ew stałki portretowe, ale to nie do wiewiorek na drzewach:wink

Statyw jest jednym z bardzo waznych akcesoriów, które powinienes mieć. Praktyka najlepiej zweryfikuje do czego służy i gdzie jeszcze można go zastosować. Chyba trochę namieszalem Ci w glowie, bo dopiero zaczynasz, ale dałem tylko odpowiedzi na Twoje pytania:wink: I znowu: jesli czegos nie zrozumiałeś - pytaj, bedziemy drążyc temat dalej. Pzdr8)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

i jeszcze jedno pytanie czy kupując do tego zestawu statyw to trzeba kupować specjalnie do CANONA czy wszystkie są takie same. Pozdrawiam
    Nie nie ma specjalnych. Praktycznie każdy będzie pasował. Byle tylko był statywem - tzn. żeby się nie chwiał nawet bez obciążenia . Na to szkoda po prostu pieniędzy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    tzn. żeby się nie chwiał nawet bez obciążenia
    w takim przypadku on sam dla siebie jest obciążeniem:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Przeglądałem zestawy canon Eos 1000d z różnymi kitami na agito i się natchnąłem na 2 podobne ale nie wiem czy się różnią 1 różnicę jaką zauważyłem jest to cena i z tond moja prośba czy mógł by Ktoś zobaczyć na to i podać mi różnicę między tymi kitami linki:
    http://www.agito.pl/lustrzanki-cyfro...97.335896.html
    http://www.agito.pl/lustrzanki-cyfro...97.336643.html
    a jeszcze wracając do statywu to z tego co zdążyłem zauważyłem ceny się zaczynają od 40 zł i moje pytanie czy można coś normalnego i użytecznego kopić do 100zł (chodzi o to żeby się nie kiwał tak jak wyżej zostało napisane).

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przeglądałem zestawy canon Eos 1000d z różnymi kitami na agito i się natchnąłem na 2 podobne ale nie wiem czy się różnią 1 różnicę jaką zauważyłem jest to cena i z tond moja prośba czy mógł by Ktoś zobaczyć na to i podać mi różnicę między tymi kitami linki:
    http://www.agito.pl/lustrzanki-cyfro...97.335896.html
    http://www.agito.pl/lustrzanki-cyfro...97.336643.html
    .......
    Jeżeli już musisz kupić w sprzedaży wiązanej to tylko ten 1-szy zestaw.
    A najlepiej kup "czysty" model bez drugiego obiektywu. Taniej i mniej rozczarowań. Potem zastanowisz się co naprawdę będzie Ci potrzebne.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

a jeszcze wracając do statywu to z tego co zdążyłem zauważyłem ceny się zaczynają od 40 zł i moje pytanie czy można coś normalnego i użytecznego kopić do 100zł (chodzi o to żeby się nie kiwał tak jak wyżej zostało napisane).
    Wiesz najlepiej to sprawdzić organoleptycznie . Jak będziesz miał aparat to wtedy po prostu weź i przymierz w sklepie. Czasem warto może trochę wziąć na wstrzymanie i kupić coś droższego ale użytecznego. Taki tani statyw się zemści w chwili kiedy to będzie najbardziej bolesne. Przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Kolekcjoner, nie zebym sie czepiał, ale gdyby nie warunek:

Odpowiadając na pytanie ile zamierzam na to przeznaczyć pieniędzy to ok 2000zł nie więcej
    to ja tez bym tak gdybał i zmienilbym wogole kryteria odnosnie szkieł. Niestety 2000 zł to niewiele, szczegolnie, jesli chce się kupic lustro + akcesoria. Co tam.. to się mija z celem:-)

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Nowe nawiąznie..

Obiecywałem sobie pozostać przy analogu. Ale coraz więcej ofert takich jak ta:

skłania mnie do małej rewizji.. Czy warto? Czy lepiej dociułać do 450D? Albo jeszcze lepiej, mając kilka słoików od analogów dozbierać do używanej pełnej klatki?
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Czy warto? Czy lepiej dociułać do 450D?
    Ja bym ciułał na Twoim miejscu:wink: sam zresztą to robię.

Albo jeszcze lepiej, mając kilka słoików od analogów dozbierać do używanej pełnej klatki?
    hmm.. a do APS-C nie podepniesz analogowych szkieł? Skoro to bagnet EF, to do APS-C da sie podpiąć, natomiast do pełnej klatki nie podepniesz szkiel z bagnetem EF-s:wink: Więc albo się trochę zapędziłeś, albo miales na mysli coś innego, albo ja czegoś nie wiem o analogowych szkłach

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    hmm.. a do APS-C nie podepniesz analogowych szkieł? Skoro to bagnet EF, to do APS-C da sie podpiąć, natomiast do pełnej klatki nie podepniesz szkiel z bagnetem EF-s:wink: Więc albo się trochę zapędziłeś, albo miales na mysli coś innego, albo ja czegoś nie wiem o analogowych szkłach
    Jest jeszcze trzecia możliwość - zupełnie kolegi nie zrozumiałeś - bo pisze całkiem z sensem 8).
    Kapitan Wagner

Strona 21 z 36 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów