Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

powiem szczerze, że canon za przykładem konkurencji poszedł na rzeźbienie w g....
    wiem, że są to względy czysto finansowe, ale zaczyna to przypominać wyścig pod tytułem: zaoferuj jak najtaniej jak najmniej się da, aby zarobić na tym jak najwięcej
    wiem, że na papierze nie wygląda tak źle, ale pytam po co?

jak kogoś nie stać na 450d to kupiłby 400d lub 350d i w czym tu problem

ja tylko jestem ciekaw czy sierpień/wrzesień coś przyniesie, czy skończy się jak zwykle z dużej chmurki ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amholen Zobacz posta
    powiem szczerze, że canon za przykładem konkurencji poszedł na rzeźbienie w g....
    wiem, że są to względy czysto finansowe, ale zaczyna to przypominać wyścig pod tytułem: zaoferuj jak najtaniej jak najmniej się da, aby zarobić na tym jak najwięcej
    (....)
    To nie jest nic nowego robili to od dawna jeszcze w czasach analoga. Ci co narzekają na wycinanie powinni sobie przypomnieć co się wtedy działo. Choćby gripy - w średniej półce (np. 50E) w gripie nie było nawet pokrętła, a był to odpowiednik dzisiejszego 40D. Ten ostatni pod względem możliwości zdjęciowych przypomina bardziej analogową 3 niż klasę dwucyfrową z okresu analoga. Ale biadolić oczywiście zawsze można 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

wiem, że na papierze nie wygląda tak źle, ale pytam po co?
    Bezsensowne pytanie na które sam sobie odpowiedziałeś - właśne po to żeby zarobić jak najwięcej, to nie są mistrzostwa świata w produkcji najlepszych aparatów tylko biznes...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

...jak kogoś nie stać na 450d to kupiłby 400d lub 350d i w czym tu problem
    Marketing kolego, marketing. 400D a tym bardziej 350D są już "stare" i w tym segmencie może to działać odstraszająco.
    Żeby zrobić 1000D specjalnie wysilać się nie musieli, bo sądząc po specyfikacji jest to składak z podzespołów 350D, 400D i 450D, a zyskali wprowadzając na rynek "nowość", akurat na okres urlopowo - wakacyjny.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

A mi sie podoba - bo czego więcej oczekiwać. Jak cena będzie dobra to i mnóstwo zadowolonych nowych canonierów się znajdzie ; )

Tylko mieć nadzieję żeby Canonowi kasa płynęła może więcej zacznie płacić swoim inż. a może i zatrudni paru nowych i nam jakieś nowe, ładne, dobre, super doskonałe i dopracowane szkło wypuści jako nowy obiekt westchnień i marzeń

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peie Zobacz posta
    ... może więcej zacznie płacić swoim inż. a może i zatrudni paru nowych i nam jakieś nowe, ładne, dobre, super doskonałe i dopracowane szkło wypuści jako nowy obiekt westchnień i marzeń
    Stawiałbym raczej na nową linię kserokopiarek
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Stawiałbym raczej na nową linię kserokopiarek
    Możliwe ale wydawać by sie mogło (mieć nadzieję) ze taka firemka jak Canon jest podzielona branżowo i jak branża przynosi zysk to się w nią proporcjonalnie więcej kasy ładuje :-P

Uzależniony

Domyślnie

Jak czytam niektore posty to zastanawiam sie po co wogole canon robi taki szmelc jak 400D, 450, 40 itd, 5-tka tez jest do bani.

Bardzo dobrze ze powstaje cos nizej od 450, mam nadzieje ze bedzie wyraznie tanszy od 450. Dlaczego? Dlatego ze sa osoby ktore maja pojecie o fotografii, lub fotografia je pociaga, nie musza miec super szybkiego AF'a i miliona funkcji. Potrzebuja taniej lustrzanki, najlepiej takiej do ktorej bedzie mozna podpiac tanie M42 i sie bawic. Moj kolega z pracy czeka wlasnie na wycene 1000D, mial kupowac uzywke 350 ew 400, ale moze kupi nowke 1000. Dla niego ten aparat posiada wszystkie konieczne funkcje do robienia zdjec, tzn ma tryby Av, Tv, M.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Konkurencja w lustrzankach sie rzeczywiscie podgrzala, a ceny sa na tyle niskie, ze sporo ludzi kupuje teraz po raz pierwszy. Dlatego nawet pojawily sie reklamy telewizyjne w USA, co zdarza sie dosyc rzadko. Nikonem D40pstryka zdjecia jedna reka pewien aktor, a XSi jest reklamowany zdjeciami z 1D.

http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-9310-9451
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 11-06-2008 o 10:07

Uprawnienia umieszczania postów