Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wszystko fajnie, tylko 2 miesiace za pozno. tak to Canonowi umknela ogromna kasa tytulem tegorocznych komuni. bo jak na prezent ekwiwalentny do zegarka (z czasow mojej mlodosci), albo roweru (z czasow mlodosci dzisiejszych studentow) to jest w sam raz... wujki ze sciepy kupuja aparat, starzy jakis statyw za 100zl i fala Cartierow-Bressonow zalewa ulice kraju nad Wisla...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmm.
    Tak sobie myslę. Jeśli pojawi się taki 1000D powiedzmy w cenie tysiąc z kawałkiem, który może sobie kupić w zasadzie każdy, to w takim razie po co na rynku aparaty typu: S5, SX100 ?- pewnie zginą. Bo kompakty to jeszcze można zrozumieć - są małe, poręczne do kieszeni, za ok 500-700 zł, będą miały wzięcie, a te ? już lepiej mieć w tej cenie lustrzankę o trochę większych wymiarach niż S5 , czy SX100, a dającą możliwość zrobienia lepszego jakościowo zdjęcia. Argumentem może być chyba tylko stały obiektyw (s5, sx100)-na plus lub minus (zalezy dla kogo) lub zabawa z obiektywami w lustrzankach (na plus lub minus, też zależy dla kogo).
    pzdr
    Ostatnio edytowane przez LuMa ; 10-06-2008 o 21:08
    Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Czym tu się podniecać ? 1000 D można kupić na allegro - nazywa się 350D.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LuMa Zobacz posta
    hmm.
    Tak sobie myslę. Jeśli pojawi się taki 1000D powiedzmy w cenie tysiąc z kawałkiem, który może sobie kupić w zasadzie każdy, to w takim razie po co na rynku aparaty typu: S5, SX100 ?- pewnie zginą. Bo kompakty to jeszcze można zrozumieć - są małe, poręczne do kieszeni, za ok 500-700 zł, będą miały wzięcie, a te ? już lepiej mieć w tej cenie lustrzankę o trochę większych wymiarach niż S5 , czy SX100, a dającą możliwość zrobienia lepszego jakościowo zdjęcia. Argumentem może być chyba tylko stały obiektyw (s5, sx100)-na plus lub minus (zalezy dla kogo) lub zabawa z obiektywami w lustrzankach (na plus lub minus, też zależy dla kogo).
    pzdr
    z punktu widzenia Canona to duzo lepiej jest wciskac uzyszkodnikom lustrzanki. bo do malp nie jest tak latwo sprzedac osprzet. a do lustra to jeden obiektyw, drugi, wezyk spustowy, grip... a kasa ciurka

z punktu widzenia uzytkownika... poniekad, lustrzanka to lepsza jakosc zdjec. a marketoidy zrecznie maskuja ukryte koszty, ktore z czasem przewyzsza kilkukrotnie koszt takiego 1000D...

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    no nie... ten LiveView jest wielka roznica na tej polce. dla malpkopstrykaczy "prawie jak LV" robi wielka roznice
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 10-06-2008 o 21:20
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wszystko fajnie, tylko 2 miesiace za pozno. tak to Canonowi umknela ogromna kasa tytulem tegorocznych komunii...
    Canon wyjdzie na swoje na mikołajki
    C-F-K - forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Nie prawda !!, marketing 10mpix, LV. Zazwyczaj jak ktoś pyta mnie o aparat[ktoś nie bardzo w temacie], to ile ma mój aparat mpix i dlaczego nie widać obrazu na LCD

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LuMa Zobacz posta
    hmm.
    Tak sobie myslę. Jeśli pojawi się taki 1000D powiedzmy w cenie tysiąc z kawałkiem, który może sobie kupić w zasadzie każdy, to w takim razie po co na rynku aparaty typu: S5, SX100 ?- pewnie zginą...
    Niekoniecznie, nie zapominaj o magicznej krotności zoomu, KIT daje tylko x3 :-)
    ...już lepiej mieć w tej cenie lustrzankę o trochę większych wymiarach niż S5 , czy SX100, a dającą możliwość zrobienia lepszego jakościowo zdjęcia.
    Tyle że lustro samo z siebie tak ładnie nie "splasticzy" zdjecia :-)
    Argumentem może być chyba tylko stały obiektyw (s5, sx100)-na plus lub minus (zalezy dla kogo) lub zabawa z obiektywami w lustrzankach (na plus lub minus, też zależy dla kogo).
    pzdr
    No włąśnie, w tym segmencie to też ważny argument.
    Podsumowując: na rynku jest miejsce dla jednych i drugich, ale zgodzę się z Tobą że popularyzacja tanich lustrzanek nie pozostanie bez wpływu na wielkość rynku hybrydek.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar kodar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wujki ze sciepy kupuja aparat, starzy jakis statyw za 100zl i fala Cartierow-Bressonow zalewa ulice kraju nad Wisla...
    Cartier Bresson nie focił ze statywu
    kilka puszek, kilka szkieł z Literką i bez, hassel i mamiya

Dopiero zaczyna

Domyślnie

powiem szczerze, że canon za przykładem konkurencji poszedł na rzeźbienie w g....
    wiem, że są to względy czysto finansowe, ale zaczyna to przypominać wyścig pod tytułem: zaoferuj jak najtaniej jak najmniej się da, aby zarobić na tym jak najwięcej
    wiem, że na papierze nie wygląda tak źle, ale pytam po co?

jak kogoś nie stać na 450d to kupiłby 400d lub 350d i w czym tu problem

ja tylko jestem ciekaw czy sierpień/wrzesień coś przyniesie, czy skończy się jak zwykle z dużej chmurki ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amholen Zobacz posta
    powiem szczerze, że canon za przykładem konkurencji poszedł na rzeźbienie w g....
    wiem, że są to względy czysto finansowe, ale zaczyna to przypominać wyścig pod tytułem: zaoferuj jak najtaniej jak najmniej się da, aby zarobić na tym jak najwięcej
    (....)
    To nie jest nic nowego robili to od dawna jeszcze w czasach analoga. Ci co narzekają na wycinanie powinni sobie przypomnieć co się wtedy działo. Choćby gripy - w średniej półce (np. 50E) w gripie nie było nawet pokrętła, a był to odpowiednik dzisiejszego 40D. Ten ostatni pod względem możliwości zdjęciowych przypomina bardziej analogową 3 niż klasę dwucyfrową z okresu analoga. Ale biadolić oczywiście zawsze można 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 36 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów