to i tak tylko 0,07x roznicyco praktycznie wiosny nie uczyni
Tak czy owak tylko olki maja gorsze wizjery![]()
to i tak tylko 0,07x roznicyco praktycznie wiosny nie uczyni
Tak czy owak tylko olki maja gorsze wizjery![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Nie wydaje mi się, aby AF do tej puszki zapakowali z 350D. Próbuje jakoś sklasyfikować ten aparat w stosunku do 400D i wychodzi mieszanie. Z jednej strony identyczna wielkość matrycy, celownika, wyświetlacz parametrycznie identyczny. 1000D idący z duchem czasu ma LiveView, więcej danych w wizjerze, jest ciut większy. 400D pojemniejszy bufor (RAW; Raw+jpeg), większa szybkostrzelność w RAWach. Ciekaw jestem tych siedmiu pkt. AF i jak cenowo ta puszka się ukształtuje
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:
126.1 x 97.5 x 61.9 mm - wymiary wedle strony Canona - chyba wiedzą co zrobili.
Co do narzekań. To aparat nie dla większości z nas. Takie coś się kupuje dziecku na komunię (w krajach gdzie są normalne zarobki). Dlatego nie ma co narzekać, że jest okrojony, że mały etc. Trzeba wciąż pamiętać dla kogo został on zrobiony.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Co z tego? To chyba gorzej swiadczy o marce zarowno canona jak i dpreview. Jakby sie pod tym podpisal jakis mlody redaktor to bym zrozumial.Jakby przeczytać uważniej, spokojniej, to napotka się słówka "press release"
ze dostaje super nowe szklo z gwarancja 4-stop i bardzo jasne aby swietnie sprawowalo sie w warunkach malej jego ilosci ... rownie z tez moge stracic szacunek do firmy bo do servisu juz go nie mam.Przepraszam, a rozumiesz o czym czytasz i piszesz? Bo to co uprawiasz, to zwykłe "krytykanctwo"...
jakby Ci ktos naobiecywal cuda wianki a potem dostalbys malezyjskiego ciemnego plastikowego kita z obcieta stabilizacja to rozumiem ze czylbys sie usatysfakcjonowany poprzez sam napis canon.
Trzeba przyznac, ze Canon to sprytny jest, najpierw wyrzuca nieco lepszy aparat np. 450D, a potem nieco ubozszy 1000D, ale tanszy. I ta metoda zalatwia tych kupujacych, co juz maja 450D, choc mogliby miec 1000D :-)
Ciekawe czy LV AF to kopia z 450D czy cos usprawnili.
Witam.
Jest już preview i więcej szczegółów: http://www.dpreview.com/previews/Canon_1000D/.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Powoli dochodzimy do etapu gdzie amatorskiego amatora od zaawansowanego i swiadomego amatora nie bedzie dzielic kompakt-lustro, ale szkla jakie ma w swoim arsenale.
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z nudów wpatrzyłem się w różnice między 1000/450/400/350d . Moim skromnym zdaniem, jak chcieli wypuścić naprawdę tanią lustrzankę, to mogliby wyrzucić LV, dać 3 lub 5 punktowy AF, uboższe menu itp. a tak to wypuścili właściwie takie nie wiadomo co, bo ani to gorsze, ani lepsze niż 400d. Zupełnie bez sensu ten aparat.
O obiektywach wiem prawie wszystko