Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ta puszka bedzie miala wszystko to co amator przesiadajacy sie z kompaktu lub hybrydy bedze do zycia potrzebowal. Bardzo fajnie ze ceny dSLR sa juz na tak niskim poziome i dostepne dla szarych mas. Nie mozna mowic ze ten co uzywa kompaktu to totalny amator a ten co ma lustro to juz jest pro. To po prostu narzedzie. 1000D bedzie strzalem w dziesiatke dla wielu
    Też tak uważam. Myślę, że prosta i tania puszka przyda się też wielu bardziej zaawansowanym amatorom jako dodatkowy korpus. Sam chętnie kupię taki korpus. Do wakacyjnych fotek na szlaku jak znalazł, a przy okazji uniknę kłopotliwej żonglerki obiektywami.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

"Zredukowano też powiększenie wizjera do 0.81x. "

Dla mnie to wystarczający powód aby tej puszki nie kupować. Nawet gdyby miałoby to być tylko zapasowe body.

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

"Zredukowano też powiększenie wizjera do 0.81x. "
    Dla mnie to wystarczający powód aby tej puszki nie kupować.
    A 350D czy 400D to mają ile?

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    A 350D czy 400D to mają ile?

Pzdr

Grzesiu
    Praktycznie tyle samo (0,80x).
    450D ma 0,87x

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Nie wydaje mi się, aby AF do tej puszki zapakowali z 350D. Próbuje jakoś sklasyfikować ten aparat w stosunku do 400D i wychodzi mieszanie. Z jednej strony identyczna wielkość matrycy, celownika, wyświetlacz parametrycznie identyczny. 1000D idący z duchem czasu ma LiveView, więcej danych w wizjerze, jest ciut większy. 400D pojemniejszy bufor (RAW; Raw+jpeg), większa szybkostrzelność w RAWach. Ciekaw jestem tych siedmiu pkt. AF i jak cenowo ta puszka się ukształtuje
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciosna Zobacz posta
    Nie wydaje mi się, aby AF do tej puszki zapakowali z 350D. Próbuje jakoś sklasyfikować ten aparat w stosunku do 400D i wychodzi mieszanie. Z jednej strony identyczna wielkość matrycy, celownika, wyświetlacz parametrycznie identyczny. 1000D idący z duchem czasu ma LiveView, więcej danych w wizjerze, jest ciut większy. 400D pojemniejszy bufor (RAW; Raw+jpeg), większa szybkostrzelność w RAWach. Ciekaw jestem tych siedmiu pkt. AF i jak cenowo ta puszka się ukształtuje
    Układ AF mogli zostawić ten sam ale jest Digic III więc powinien przynajmniej działać szybciej. Mogli też coś grzebnąć w sofcie (pewnie nawet musieli).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów