Strona 5 z 36 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Początki nałogu

Domyślnie

lekko sciety jestem, o co chodzi canonowi, teraz to glupio kupowac puszki, wyjdzie takis 6d a za miesiac 6000d ale nie bedzie mial 2 funkcji a bedzie 50% tanszy. Taki jakis brak szacunku widze do klienta i wlasnej marki

gorzej, widze chca wypchnac stere kity bez IS

ilosc punktow AF jest w sumie zero wazna skoro 99% czasu zalezy nam na srodkowym, zepsuc ta puszke mogliby dajac ten z 350d ale znow bez emocji skoro kiedys sie dalo tym robic zdjecia to i teraz tez sie da.

tak czy inaczej kompletnie nie lapie zamyslow marketingowych canona, moze w swiecie gdzie liczy sie szum i naklejka "new" wydawanie czegos nowego wydluza pik popularnosci.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Powoli dochodzimy do etapu gdzie amatorskiego amatora od zaawansowanego i swiadomego amatora nie bedzie dzielic kompakt-lustro, ale szkla jakie ma w swoim arsenale.
    Jak za starych dobrych analogowych czasów.
    Czyli jak circa 6lat temu

Jak przestaną produkować 400d, to przestanie być bez sensu, zwłaszcza, że powinien być tańszy
    Zrobili najtańszą puszkę jaką potrafili, wstawili najtańszy AF jaki mieli na stanie, a że dodanie LV nic nie kosztuje na etapie produkcji, więc czemu nie?
    Ostatnio edytowane przez lempl ; 10-06-2008 o 16:50

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

dziwne, wszystko teraz zalezy w zasadzie od ceny, jesli 1000D bedzie super tani, powiedzmy tysiac z hakiem to ok, jesli nie, to naprawde puszka zupelnie bez sensu....
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Się przyczepiliście i narzekacie . Bez sensu to działają rządy w Polsce po 1989 i temu warto się przyjrzeć, a Canon? No cóż, potrzebny jest entry level, a 400d nie może spełniać dalej jego roli, bo nie ma LV. Proste?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

nie takie proste, bo wychodzi na to ze beda kosztowaly tyle samo. canon raczej nie zrobi lustrzanki za 1300zl
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

1000D ma być prosty, ma ściągnąć łosi którzy wciągną się w fotografię i po pewnym czasie stwierdzą że 1000D im nie wystarcza i kupią coś o wiele bardziej zaawansowanego. A sami wiemy jak to jest ile się kasy zaczyna wydawać jak się wciągnie. I taki jest cel.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    nie takie proste, bo wychodzi na to ze beda kosztowaly tyle samo. canon raczej nie zrobi lustrzanki za 1300zl
    Mogę się założyć, że do końca roku za tyle się kupi tego Canona. Jedyny warunek że Euro nie pójdzie w górę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    1000D ma być prosty, ma ściągnąć łosi którzy wciągną się w fotografię i po pewnym czasie stwierdzą że 1000D im nie wystarcza i kupią coś o wiele bardziej zaawansowanego. A sami wiemy jak to jest ile się kasy zaczyna wydawać jak się wciągnie. I taki jest cel.
    Zgadzam się
    Coś mi się widzi że po jakimś czasie pucha będziesz kosztowała troszkę ponad tysiąc i będzie sie fajnie sprzedawała. Nie rozumiem dlaczego takie narzekania, to jest puszka dla ludzi którzy możliwe że przez pierwszy, drugi rok tylko na kicie będą jechali.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Canon wie co robi. Ten rynek opiera sie na 3 klasach klientow:

1. amator przygodny
    2. amator nalogowiec z kompleksami
    3. zawodowiec.

1. chce jak najtanszego sprzetu, ktory bedzie robil "lepsze zdjecia", 2. chce jak najtanszego sprzetu co wyglada drogo, i chce go duzo; 3. chce jak najdrozszego sprzetu , zeby mu na slubie wujek Zdzisiek nie wyskoczyl z wieksza armata, bo to jednak wstyd, ponizenie, i utrata reputacji.

W marketingu wazne jest, 1. zeby nikt nie odszedl z pieniedzmi w portfelu, bo za drogo, i 2. zeby nikt nie zaplacil mniej, niz jest w stanie. Dlatego sa zabezpieczenia, np brak MLU w amatorskich modelach, chociaz to nic nie kosztuje, kiepski wizjer, kiedys lampa wbudowana, ktorej prawdziwy zawodowiec na ciezkie tereny niedawno jeszcze w ogole nie chcial itd. (Teraz okazuje sie, ze lustra sa tak samo jasne jak pryzmat, a kiedys na lustrzanki z lustrami zamiast ciezkiego pryzmatu prawdziwy koneser by nawet nie spojrzal. ) Dlatego bez wzgledu na to , jaki tani 1000D bedzie, nic wyzszym modelom nie grozi, bo przeciez tego sprzetu nie kupuje sie jako narzedzi, tylko jako zabawki, a jak juz narzedzia, to jak najdrozsze (patrz wyzej).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^
    Njaważniejszy jest tzw. klient docelowy. A tacy na tego typu puszki są. Nikon to już zrobił jakiś czas temu, canon trochę próbował "ucierać szkłem...." przez pozostawianie starszych modeli (np. 350D) w sprzedaży. Nie ma to jednak jak nowość. Myślę że w krótkim czasie 1000D stanie się hitem sprzedaży.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 36 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów