Strona 35 z 36 PierwszyPierwszy ... 2533343536 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Coś już napisał

Domyślnie

Kupując 1000D z kitem masz max za min. Potem to już tylko "Elki". No, może przesadzam, jest zamienni kitu ze stałym światłem, tylko, że musisz wywalić kupę kasy. No i powstaje pytanie, czy sama lepsza jakość zdjęć - zakładam, że jesteś dobry - wystarczy Ci jako rekompensata moralna za nakłady finansowe, bo do pracy zarobkowej to chyba nie ta półka

Domyślnie Grip do 1000d jaki pasuje??

Czy do 1000d pasuje inny grip niz gp-e5 poniewaz gdzies sie doczytałem ze jest to tylko ulepszone gp-e3 ale nie wiem czy to prawda. A drugie pytanie to czy sa czegos warte zamienniki poniewaz maja te same funkcje a sa o 200zł tansze.
    za wszelka pomoc z góry dziekuje...

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Oj wystarczy poczytać kup BG-E5 oryginał Canona i nic nie kombinuj mój kolega ma zamiennik do 30D i wiecznie coś mu nie pasuje.Pozdrawiam i zapamiętaj ze kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje.

qwerty11111111111
    Guest

Domyślnie

Mam takie pytanie skierowane do użytkowników i nie tylko eos'a 1000d a mianowicie chodzi o sam korpus. Przeczytałem że niektórzy bardzo są nie zadowoleni z jego wykonania twierdzą że za bardzo plastikowy, źle leży w dłoniach, mały a niektórzy znowu odwrotnie i teraz moje pytanie jak to tak naprawdę jest z jakością wykonania? i czy to że jest taki mały dużo zrekompensuje do niego grip i ile on poprawia ergonomikę użytkowania?

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty11111111111 Zobacz posta
    Mam takie pytanie skierowane do użytkowników i nie tylko eos'a 1000d a mianowicie chodzi o sam korpus. Przeczytałem że niektórzy bardzo są nie zadowoleni z jego wykonania twierdzą że za bardzo plastikowy, źle leży w dłoniach, mały a niektórzy znowu odwrotnie i teraz moje pytanie jak to tak naprawdę jest z jakością wykonania? i czy to że jest taki mały dużo zrekompensuje do niego grip i ile on poprawia ergonomikę użytkowania?
    Zależny od tego czy masz duże dłonie i czy będziesz używał innych szkieł niż kit?
    Jeżeli ma to być zestaw z kit, to wielkość jest OK.
    Ale z cięższymi szkłami lub z lampą, grip znacznie poprawia ergonomię. Największym zdziwieniem wtedy jest, że w pionie zdjęcia robi się o wiele przyjemniej niż w poziomie.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Ale z cięższymi szkłami lub z lampą, grip znacznie poprawia ergonomię.
    Noo.. jak ja podpiąłem lampę do 450-tki (a "tylko" 430EXII) to tak dziwnie ciążyła, jakby była cięższa od samego aparatu nawet nie myśle jak jest z 580-tką..

Wracając do meritum, to tak jak mówiłeś; jednym wykonanie i ergonomia pasuje, drugim nie, to zależy od gustu i wielkosci dłoni. Ja osobiście nie narzekam, zarówno do wykonania jak i wielkości, ale do uchwytu przywiazuję akurat małą wagę.. Ciekawe co mówią użytkownicy Olków.. np takiego E410?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty11111111111 Zobacz posta
    Jak jest z jakością wykonania - najlepiej przejdź się do MM i porównaj tam z sobą wystawione aparaty. Będziesz mieć wtedy porównanie, co do jakości materiałów użytych w poszczególnych modelach i markach oraz ergonomii wykonania. Uwierz mi, że taki indywidualny "teścik" organoleptyczny jest najlepszym rozwiązaniem. Potem możesz nie tylko poczytać opinie na forum, ale i samemu wypowiedzieć się w tej kwestii.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Sam tez testowalem 1000d w dotyku przed zakupem. Nie przeszkadza mi jego plastikowatosc. Nie jest to dla mnie zaden problem, moze jedynie od przodu na palce mogloby byc lepsze wykonczenie, tj material jak np. w 450d, ale da sie przezyc. Poza tym jak ktos chce tanie lustro, to polecam.

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Plastikowość powoduje faktura jaką jest pokryty korpus - a raczej jej brak. Co do jakości zastosowanego materiału i sztywnosci konstrukcji nie ma się czego czepić. Wszystko jest idealnie spasowane, nic się nie rusza i nie trzeszczy. Czy jest za mały to już kwestia gustu. Ja ze swoim biegam po lesie miedzy gałęziami wiec mały rozmiar i masa jest dla mnie zaletą. Chociaż fakt, że jak pierwszy raz wziąłem EOS1000 do ręki to wydawał mi się jakby pusty w środku - ale wrażenie minęło dość szybko i teraz jest ok. Zapinam do niego Tamrona 70-300 i nawet na pełnym T da się trzymać w miarę pewnie. Jak z cięższymi obiektywami - nie próbowałem.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mialem juz sporo do czynienia z 1000D i musze przyznac, ze to swietny aparacik.
    Ostatnio z cenami moze nie jest tak ciekawie, jednak jak ktos ma zamiar kupic tania lustrzanke, to zdecydowanie warto. Za ta cene chyba nic lepszego nie ma.

Okazyjnie zrobilem dwie podobne fotki, rozdzielczosc ustawiona w aparatach na 5mpix,
    ustawienia te same dla obu. Canon 85 1.8.

Z puszki:
    http://www.siudym.gower.pl/test/s1000d.jpg
    http://www.siudym.gower.pl/test/s5dm2.jpg

Podgladowe (zmniejszone jedynie, bez obrabiania)
    Jak widac mozna nim robic zdjecia i sie nie wstydzic

1000D
    5D Mark II

Strona 35 z 36 PierwszyPierwszy ... 2533343536 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów