Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 357

Wątek: Canon EOS 1000D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    jak mojej amatorce dałem cropa z 50 to powidziała,że ją nogi bolą od chodzenia. Ja jestem na NIE ponieważ crop+małe lipko +stałka to cholernie dużo chodzenia i wymaga to doświadczenia,żeby wiedzieć gdzie stanąć i potem się odchylić przód/tył tylko minimalnie żeby się nie przymierzać 3 razy. Szkło fajne ale w tej konfiguracji i dla amatora mocno nie trafiony IMHO
    Dziwne bo podobno duzo ludzi poleca ta stalke bo jest TANIA i podobno w porowbnaniu do kita daje rewelacyjne rezultaty... ostrosc itp...

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

a w którym momencie napisałem,że ma złą ostrość czy daje złe rezultaty. Łatwiej skręcić pierścień ogniskowej niż biegać przy robieniu zdjęcia, a dla "amatorki" może to być argument istotniejszy niż dobre światło i ostrość. Więć ogólnie polecam, w szczególni tym przypadku uważam że jest to ryzykowne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borutaa Zobacz posta
    Dziwne bo podobno duzo ludzi poleca ta stalke bo jest TANIA i podobno w porowbnaniu do kita daje rewelacyjne rezultaty... ostrosc itp...
    Każda stałka bezapelacyjnie będzie lepsza od każdego zooma (nie tylko kita). Na początek sugeruję jednak, aby amatorce kupic najtańszy kitowy obiektyw. Drogą prób i błędów dojdzie m.in. do tego, jakie jej ogniskowe najbardziej odpowiadają. A wtedy kolejny zakup, tj stałka taka jaka odpowiada. Jeśli chodzi o tą 50-tkę, to słyszałem, że ponoć te made in Turkey pozostawiają wiele do życzenia pod względem wykonania i jakości zdjęć. Moja jest made in Japan i złego słowa na nią nie powiem.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

A czy ona trzymała kiedyś w ręku lustrzankę ? Czy nie lepszym wyborem będzie kupno jakiegoś Canona z serii S ? Moim zdaniem dla amatora to znacznie leprze rozwiązanie, niż ma się meczyć z lustrzanką by w końcu cisnąć ją w kąt.

Coś już napisał

Domyślnie

efish może cyfrowej nie trzymała , ale parę lat był zenith z heliosem więc może to się liczy . ??:
    1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

To trzeba było tak odrazu Teraz mnóstwo ludzi kupuje lustrzanki pod wplywem reklamy, a potem jest rozczarowanie.
    A co do obiektywu skoro robiła zenitem z heliosem, to nie będzie miała problemów z 50-tką.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efish Zobacz posta
    A co do obiektywu skoro robiła zenitem z heliosem, to nie będzie miała problemów z 50-tką.
    No nie do końca, bo w zenicie było FF (co prawda nie w wizjerze ) ale zawsze. A tu 50mm przy cropie to jednak zupełnie coś innego. Ja bym jednak polecał kita.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borutaa Zobacz posta
    Na kita IS ciezko narzekac, swiatla moze mniej ale ostrosc jest w nim doskonala. 50/1.8 ostrzejszy ale czy aparat ma sluzyc do robienia zdjec czy testow?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Na kita IS ciezko narzekac, swiatla moze mniej ale ostrosc jest w nim doskonala. 50/1.8 ostrzejszy ale czy aparat ma sluzyc do robienia zdjec czy testow?
    Słuyzy do robvienia zdjec ale jaknajlepszych, ostrych, niezniekształconych... w koncu nie mowimy o kompakcie tylko o lustrzance... ale obiektyw ten ma wady i zalety... zwazajac ze jest tani to mozna miec go w torbie...

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Był nawet wątek co do obiektywu kitowego, jest wiele przykładów ze fotki wychodzą fenomenalnie. Sam mam tez trochę fajnych zdjęć zrobionych kitem. a teraz służy mi jako rezerwa. Więc polecam kupno kita + 50. Na początek zestaw bardzo fajny.

Strona 31 z 36 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów