Cytat Zamieszczone przez szymarek Zobacz posta
Witam!

...

Wszystko to powoduje, że zamarzył mi się ten Canon. W tym momencie można go mieć z kitem za 1376 PLN. I jest to dla mnie cena do zaakceptowania. (Biorąc pod uwagę że chcę mieć sprzęt nowy i koniecznie z fakturą)

Wydaje mi się, że zakup tego aparatu jest doskonałym krokiem ku temu żeby w końcu nauczyć się robić porządne zdjęcia.

Czy na pewno jest to sprzęt dla mnie?
Jak najbardziej. To podstawowy model lustrzanki Canona. Ale tak jak pisał arturs zastanów się nad 450ką. Odpowiedz sobie na pytanie czego oczekujesz od aparatu i czy będziesz rozwijał się dalej czy pozostaniesz tylko przy foceniu życia rodzinnego. Jeśli to drugie to spokojnie z 1000 D będziesz zadowolony. Ale jak chcesz iść dalej to warto wziąć 450D. Co prawda Korpusy najszybciej są rozwijane więc przy fotografowaniu na poważnie i tak czeka Cię zmiana czy to 1000 czy 450.

Polecam Ci do kita dokupić 50mm 1.8 cena w pewnym sklepie to 289 PLN (jakim to na PW by krypciochy nie robić ) a to elementarz każdego fotografa i wiele uczący zoom w nogach

i jeszcze jedna sugestia - proponuję nie używać full auto w ogóle. Założyć sobie, że aparat nie ma takiej opcji

Pozdrawiam.