1. Ogród botaniczny- wiele ładnych miejsc, wraz z mostkami, stawami itd
2. Park szczytnicki- po drugiej stronie Mickiewicza na wysokości parku japońskiego
3. Parę miejsc wzdłuż Odry - choćby koło elektrowni
1. Ogród botaniczny- wiele ładnych miejsc, wraz z mostkami, stawami itd
2. Park szczytnicki- po drugiej stronie Mickiewicza na wysokości parku japońskiego
3. Parę miejsc wzdłuż Odry - choćby koło elektrowni
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
Z Ciekawych miejsc nieopodal ogrodu botanicznego to proponuję Wyspę Słodową, Wyspę Młyńska, Wyspę Piasek. Nocą niezły jest też most Milenijny. Można też rejs barką po Odrze sobie zafundować. Jest także przeuroczy park wraz z ładnym budyniem Wydziału Architektury PWr, ale wydaje mi się zę teraz remontują tam chodniki.
Pozdrawiam
a jakby i pomyśleć nad ogrodem botanicznym, wszak to rzut beretem od Katedry...
Z nietypowych plenerów: złomowisko :-)
wtrące swoje typy:
1) ogr botaniczny jaknajbardziej
2) ogr japoński
3) hala tysiąclecia (ludowa jak kto woli) i okoliczne pergole, staw, park szczytnicki mi osobiście za bardzo się nie podobał - ogr japoński rulez :-) byłem w sobotę i 3 śluby były właśnie focone ;-)
to ze standardu, jak zwiedzałem WRC, spodobały mi się jeszcze:
4) kamienne fotele (w tym jeden z rzeźbą) w parku koło muzeum naradowego(?). Sam budynek też fajny, obrośnięty zielonym czymś
5) nieopodal, na przedłużeniu trasy mostu grunw. przejścia podziemne z fajnymi graffiti, do tego estakady - zależnie jaki klimat jest założony
Pzdr
"nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"
Polsat co wieczór katuje widzów serialem "Pierwsza (albo inna?) miłość". Fabuła do niczego, ale zdjęcia Wrocławia niezłe - dla Ciebie to może być niezastąpiona ściąga.
dziękuje wszystkim za rady, skorzystałem połowicznie, park szczytnicki "zaliczyłem" i ogr. japoński. niedaleko zaliczyłem przystanek tramwajowy.
a dokładnie: ogr. japonski nieco zatłoczony - klimat "lekko nie moj" ale para zachwycona (i o to chodzi), był jeszcze jeden fotograf z tobołkami canona (moze zyje na CB)
w wieczór weselny przeszliśmy się przez plac solny i rynek - kilka ciekawych ujęć, kwiaciarki itp. ładne bramy przy rynku - dość klimatyczne
natomiast naciąłem sie na ciętego ksiedza, całe szczęście ze zostałem uprzedzony informacją o tym księdzu przez przemiła pani (młoda) fotograf ( z tobołkami canona także - pozdrawiam o ile tutaj na CB pisze) wiec lekko spasowałem podczas mszy ze zdjeciami
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
Polecam odwiedzić bloga www.pleneri.com
Grupa fotografów amatorów umieszcza tam od jakiegoś czasu zdjęcia interesujacych miejsc na plener fotograficzny. Można znaleźć tam też coś na plener ślubny. Mają już kilka fajnych lokalizacji właśnie we Wrocławiu i okolicach. Gorąco polecam