Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Gdzie we Wrocławiu zrobić plener ślubny ?

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie Gdzie we Wrocławiu zrobić plener ślubny ?

Z uwagi na to ze jestem zaproszony na slub do przyjaciela we Wrocławiu. obiecałem mu zrobić zdjęcia ślubne (robie całkiem niezłe ). Problem polega na tym, iż nie znam na tyle miasta i nie wiem, gdzie zwyczajowo we Wrocku robi się ślubne zdjęcia plenerowe. Zapewne zabiore ich na Ostrów Tumski wieczorkiem ... ale co jeszcze ? Prosze o pomoc fotografów z Wrocławia o jakies sprawdzone i dobre miejsca. Słyszałem o Ogrodzie Japońskim ? (jak sie nie myle) ... i .... ?
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Mieszkam niedaleko Wrocławia i tak średnio go znam ale ogród Japoński jest nudny i strasznie oklepany. Lepiej zabrać ich do parku Szczytnickiego jest tam parę ciekawych miejsc. Może też młodzi znają jakieś ciekawe miejsca.

100dool
    Guest

Domyślnie

O fotografii ślubnej zbyt wiele nie wiem ale w szczytnickim w zeszłe wakacje często widywałem sesje ślubne, tak samo w ogrodzie japońskim (jest oklepany ale nie da się ukryć, że ładny). W parku południowym też często widać jakieś sesje ślubne, ale to w mniejszym stopniu niż w wyżej wymienionych.

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

jeszcze jest rynek i okolice, gdzie też można trochę fajnych ujęć porobić

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kilka pytań:
    - gdzie odbędzie się ślub, czy sesja plenerowa będzie w tym samym dniu co ceremonia ?
    - ile będziesz miał czasu na zdjęcia (i dojazdy)
    - w jakim klimacie chciałbyś zrobić te zdjęcia: parkowo - sielankowym, staromiejskim, wielkomiejskim, industrialnym itd ?
    Wrocław to duże miasto, jakkolwiek nie jestem szpecem od fotografii ślubnej to tak na szybko przychodzi mi do głowy przynajmniej 20 ciekawych lokalizajcji :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie

juz odpisuje, gdyz spotkałem sie z jeszcze kawalerem

- plener odbedzie się w niedziele (dzien po weselu) w godzinach do południowych (południowych)
    - czas (raczej nieograniczony)
    - klimat ma byc różnorodny, bedzie kilka ujec w ogrodzie japonskim (pytanie czy focenie jest tam odpłatne?) z natury "ładnych zdjęc, będzie ostrów tumski w dzien i mysle ze porwe ich tez noca, no i rynek bedzie pod nosem wiec cos zaaranżuje na rynku (zdjęcia w tłumie itp) ogolnie jestem za zdjeciami "innymi" a co wyjdzie sie zobaczy, para nie sprawia wrazenia mocno wymagających jednak z załozenia fuszerki nie zakładam.

MacGyver - porosze o kilka godnych miesc z okolic o jakich wspomniałem. oraz cos moze czego nie wiem. chetnie bym zakombinował cos z ... miejscami pełnymi ludzi (moze centrum handlowe - tłok, para zastana reszta w ruchu, moze tramwaj .. itp. w pomysły płodny jestem

dziekuje
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

W ogrodzie Japońskim płaci tylko fotograf. A co do klimatu zdjęć to wszystko zależy jaka to para. A pomysł sam przyjdzie

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez balta Zobacz posta
    MacGyver - porosze o kilka godnych miesc z okolic o jakich wspomniałem. oraz cos moze czego nie wiem. chetnie bym zakombinował cos z ... miejscami pełnymi ludzi (moze centrum handlowe - tłok, para zastana reszta w ruchu, moze tramwaj .. itp. w pomysły płodny jestem
    - Park Szczytnicki: polecam mniej uczęszczaną część po drugiej stronie ulicy Mickiewicza (stawek, mostki, polanki itp)
    - Stadion Olimpijski: trochę ciekawej architektury sportowej, w tym mały stadion lekkoatletyczny z tartanem i zrujnowany kompleks otwartych basenów, na które można sobie po prostu wejść
    - stateczki muzea, przy Wybrzeżu Wyspiańskiego: http://www.nadbor.pwr.wroc.pl/cms/in...d=14&Itemid=51
    - Rondo Reagana na pl. Grunwaldzkim: dość dziwny twór architektoniczny, ale na plener może być dość oryginalny, nawet w niedzielę powinno być tam sporo ludzi; zaraz obok duża galeria handlowa, ale rczej nie pozwolą Ci tam w środku focić, możesz próbować na zewnątrz
    - Ogród Botaniczny: bezpośrednio przy Ostrowiu Tumskim, dużo ciekawszy od Ogródka Japońskiego
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

z takich 'innych' plenerow w okolicy masz tez zajezdnie tramwajowa, rzeke z jazami i sluzami, fajna architekture willi i kamieniczek, a takze budynek c13 politechniki (duzo betonu i charakterystyczne okragle okna), statki na wodzie, zoo.
    jest tam pare ciekawych miejsc w okolicy na takie 'inne zdjecia slubne'.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Parki mają swoje klimaty proponuje ci dodatkowo hala ludowa z iglicą i pergola pod wieczór kolorowe piękne niebo, umiejscowione nieopodal ogrodu z japoni, sam rynek, fontanna z piłkami, piwnica świdnicka, zegar, ciekawy park to na Wrocław Brochów, klimatyczny labirynt z rzywopłotu.
    Canon FF i słoików kilka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów