Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Aperture 2

Mieszany widok

Domyślnie Aperture 2

Ktoś już pracował? Działam na Lightroomie, ale właśnie kupiłem za 500 zł. Aperture 2. Jeszcze nie rozpakowałem i zastanawiam się czy zostawić. Ktoś pracuje na Aperture 2?

Pozdr
    Kris

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

500 dobra cena - ja zaplacilem 749 - uzytkuje od ok 4 miesiecy i pracuje mi sie z nim lepiej niz z LR - ale to subiektywna opinia. Aaaaa i po instalacji i tak sie upgradne do wersji 2.1 - od tej wersji dostepne sa wszelkie rozne pluginy firm zewnetrznych jeszcze bardziej umilajace prace z ta aplikacja.

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Witam pracowałem na LR i pracowałem też z Aperture'm. Wynik jest taki, że właśnie piszę z nowego iMac'a + Aperture 2.1 pierwszego posta. W międzyczasie GB są obrabiane w Aperture i jest milusio. Dodam jednak, że raz utknął program. Pewnie za dużo instalek na raz. Aha zapłaciłem 130 funtów za soft.
    Ostatnio edytowane przez tigerstyle ; 09-06-2008 o 20:41
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Domyślnie

Ja rownież zcząłem testowanie Aperture 2.1 na MBP 2,2 GHz 2GB RAM...

...hmmm, cena kusi, ale:

- jakoś wolno to działa na moim sprzęcie, a do słabych raczej nie należy LR na starym PC śmigał przyjemniej
    - słabe glaerie web-owe, tylko html widzę, flash'a nie znalazłem - tutaj Lightroom bardziej mi się podoba, mnogość opcji i edycji mnie zadowalała.
    - możliwości zarządzania zdjęciami lepsza w Aperture 2, ale czy warto go kupować, jeśli i tak nie zrobię na tym fajnej galerii i namęczę się przy obróbce.
    - na razie nie znalazłem analgogicznych do LR presets - tam szybko ułatwia zrobienie np. B&W, sepia ose....
    Wsparcie pluginami też mam wrażenie, że jakieś takie słabsze jest....
    szukam argumentów za Aperture, ponieważ fajnie współpracuje z pozostałymi Appsami w Leopardzie....
    Ostatnio edytowane przez focus ; 10-06-2008 o 20:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    u mnie na takim smiga calkiem rzesko - oczywiscie mowimy o wersji 2 bo jedynka nie byla demonem predkosci
    - słabe glaerie web-owe, tylko html widzę, flash'a nie znalazłem - tutaj Lightroom bardziej mi się podoba, mnogość opcji i edycji mnie zadowalała.
    tytaj wlasnie klaniaja sie darmowe pluginki, ktore oferuja cala mase eksportow do roznych ciekawych galerii webowych (flash, lightbox itp).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    tytaj wlasnie klaniaja sie darmowe pluginki, ktore oferuja cala mase eksportow do roznych ciekawych galerii webowych (flash, lightbox itp).
    rzucisz linkiem pomocnym ? pliz

no cóż może powinienem wkońcu restartnąć gościa....móże się bardziej rozkręci

Domyślnie

prosze bardzo http://www.aperturepluggedin.com/

jesli chodzi o presetsy - to jest to troszke inczej rozwiazane - w zakladce Adjustment wciskamy plusika na gorze i rozwija nam sie lista dodatkowych korekt, wsrod nich jest cos takiego jak monochrome mixer, color monochrome (moje ulubione o odcieniu brazowym), sepia tone jak rowniez i viniet'ka. Polecam filmiki instruktazowe na stronie apple'a - nawet nie trzeba znac angielskiego - wszystko pokazuja w sposob bardzo zrozumialy.
    Ostatnio edytowane przez s.. ; 10-06-2008 o 21:12

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

...hmmm, cena kusi, ale:

- jakoś wolno to działa na moim sprzęcie, a do słabych raczej nie należy LR na starym PC śmigał przyjemniej
    tu masz odpowiedz
    2 GB to jest slabo ja mam 4GB i lata... niestety Aperture zjada pamiec prawie tak szybko jak PKP dotacje... ale jak na 4 GB bedzie chodzilo naprawde szybko
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    tu masz odpowiedz
    2 GB to jest slabo ja mam 4GB i lata... niestety Aperture zjada pamiec prawie tak szybko jak PKP dotacje... ale jak na 4 GB bedzie chodzilo naprawde szybko
    E tam, na moim MBP 2.4GHz z 2G hula aż miło.
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Domyślnie

a tak to znam, ale poza tym http://blogs.oreilly.com/aperture/20...-themes-f.html
    nie trafiłem na inne themes, zresztą tych z linka nie udało mi się ściągnąć

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów