Taaaa... powinienem był dodać słowo zoom :-) Ale masz rację jak się posmakuje stałoogniskowych i tego JAK RYSUJĄ to po zoomy sięga się zdecydowanie rzadziej.Zamieszczone przez gonzo44
Janusz
Taaaa... powinienem był dodać słowo zoom :-) Ale masz rację jak się posmakuje stałoogniskowych i tego JAK RYSUJĄ to po zoomy sięga się zdecydowanie rzadziej.Zamieszczone przez gonzo44
Janusz
I nikt nie ma wiecej pomysłów......Panowie i Panie......pobudka !!
Pozdrowienia
Piotr
Canon Team
Nie patrz na testy z internetu.
Różne egzemplarze tego samego modelu nie trzymaja identycznych parametrów, dlatego spotykasz rozbieżne opinie użytkowników.
Najlepiej pojedź do sklepu który jest dobrze zaopatrzony, karz postawic sobie na ladzie kilka obiektywów, zrób testy i wybierz ten najlepszy.
Nawet zwykły KIT 18-55, lub 55-200 potrafi dobrze rysować. Ostatnio oblatałem pare egzemplarzy KITów i muszę powiedzieć, że pomijając ich problemy z BF to jeżeli chodzi o ostrość rysowały bardzo ładnie.
A ile jeszcze wariantów trzeba stworzyć, żebyś coś wybrał?Zamieszczone przez Golibroda
Pentax K-5 II, Leica M9
WitamZamieszczone przez Golibroda
Odnośnie medfoto. Na allegro ma dobrą opinię. Dzwoniłem do niego w sprawie 300 D. Umówiłem się na odbiór osobisty. Miał podesłać adres... no cóż do dnia dzisiejszego cisza. Dzwoniłem jeszcze kilka razy. Nie raczył odebrać. Pisałem i nic.
Denerwuje mnie takie podejście do klienta. Wystarczyłoby odpisać - nie robimy interesu i tyle a tu ani b ani me ani pocałuj mnie w du...
pozdrawiam
D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex
Nie bardzo Cię rozumiem. Zdecydowałeś się na lustro, pewnie dlatego by mieć super fotki, super możliwości, a piszesz że nie chcesz się dla nich poświęcić ;-). Debeściarskie foty zrobisz z Rysów na szerokim kącie, o który łatwiej w kompakcie niż w dSLR (ze względu na crop). Więc może po co się przemęczać ??Zamieszczone przez Golibroda
![]()
Pozdrawiam
Marek
Hehe wlasnie mam teraz podobny jak Golibroda dylemat. Rozgladam sie za jakim uniwersalnym zoomem. Ale mam stalke 50/1,8 i tak sie do jakosci przyzwyczailem, ze zooma powinienem chyba wybrac z litera L zeby miec porownywalna jakosc. Swoja droga niezly pomysl z wypuszczeniem obiektywu za 350PLN z taka jakoscia, zeby pokazac komus za niewielkie pieniadze jakiej jakosci (technicznej) moga byc zdjecia. Tyle, ze zeby taka jakosc osiagnac na innych szklach trzeba duuuzo zaplacicZamieszczone przez Janusz Body
Chyba wezme ostatecznie Tamrona 28-75. Chociaz w szkalch Canona kreci mnie USM i FTM. Jak widzisz Golibroda jestem rozdarty jak ta sosna.
![]()
Camera Obscura
Jeśli coś masz do powiedzenia w sprawie dotyczącej wątku to proszę o zdanie....jeśli nie...................Zamieszczone przez Arkan
Pozdrowienia
Piotr
Canon Team
Zamieszczone przez mcdenko
No to masz to: Canon EF 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM podobno niezły a cena ok. 2kChociaz w szkalch Canona kreci mnie USM i FTM.
Jest nas wielu jak to śpiewali na Ukrainie ...może zróbmy rewolucje ?Jak widzisz Golibroda jestem rozdarty jak ta sosna.![]()
P.S.
Na p.r.f.c w takim wątku:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl...c.foto.cyfrowa
są robione zdjęcia kitem,niektóre rewelacja już sam nie wiem.............
Pozdrowienia
Piotr
Canon Team
Mysle o tym obiektywie bardzo intensywnie (podobnie 24-85 i 28-105), ale... Tamron jest juz bardzo ostry od przyslon od ktorych zaczyna sie 28-135. Jesli na dluzszym koncu jasnosc tego Canona to 5,6 a trzeba go przymknac do powiedzmy f8... to wiesz srednia atrakcjaZamieszczone przez Golibroda
![]()
Camera Obscura