Cześć.
To jest mój pierwszy post na tym forum, dlatego krótko się przedstawię.
Fotografia (pstrykanie zdjęć) sprawiała mi frajdę zawsze, ale dopiero od ponad roku postanowiłem się nią zająć poważniej.
Pierwszym krokiem w tym kierunku było kupienie Canon PowerShot S3. Aparat całkiem przyzwoity i musze powiedzieć, że ogromnie się cieszę, że nie kupiłem dSLR jako pierwszy "poważny" sprzęt, bo poprostu bym zaginął. Aparat ten dał mi możliwość zrozumienia czego chcę w fotografii i podjęcia decyzjii o kupnie lustrzanki znacznie bardziej przemyślanej.
Forum przeglądam od momentu kupna S3 i przyznam, że sporo się nauczyłem (przynajmniej od strony technicznej) pomimo przeczytania jakichś 20-tu książek o fotografii i setek artykułów na stronach internetowych.
Teraz postanowiłem wziąć czynny udział w Waszej społeczności prezentując kilka moim zdaniem udanych zdjęć (jednakże daleko są one od poziomu jaki chciałbym w przyszłości osiągnąć, stąd pomysł o poddaniu ich krytyce).
Z tematów które fotografuję, najbardziej "leżą" mi generalnie zdjęcia ludzi (portrety, reportaż) oraz krajobrazy i przyroda.
Postaram się załączać zdjęcia w miarę sukcesywnie, no ale zobaczymy...
Wszelka konstruktywna krytyka mile widziana.
Na początek kilka zdjęć mojej żony i synka.
1.
2. Tu wersja B&W. Nie wiem, która podoba mi się bardziej.
3.
4.
5.
6. Give me a five
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Hej, właśnie widzę po dodaniu zdjęć, że są trochę za małe. Czy ktoś wie w czym jest problem? Zdjęcia są załączone jako [/img] tu adres z imageshack.us [/img].
Dzięki za pomoc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wszystkie fotki robione 40d z obiektywem 85mm 1.8.