Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Hyperdrive Colorspace

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez salo333 Zobacz posta
    Odświeżę lekko wątek. Zakupiłem najnowsze bydle hyperdrive colorspace udma. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, 16 GB w 10 min. Po przesiadce z digimate’a aż czuć powiew wiatru od prędkości przewalanych danych na głębsze wywody przyjdzie jeszcze czas po dłuższej eksploatacji w odpowiednich okolicznościach. Moje pytanie demaskuje jednak pierwsze minusy sprzętu. Czy jest gdzieś dostępny nieautoryzowany soft do tego? Najpoważniejszym problemem wydaje mi się aktualnie głośnik. Mimo wyłączenia dźwięków poruszania się po menu, przy włączaniu, wyłączaniu i po zakończonym sukcesem transferze danych z karty rozlega się systemowe biiip. Zdarzają się sytuacje wymagające bycia bezszelestnym i nie wyobrażam sobie posługiwania się tym urządzeniem w takich miejscach… Sprzęt jest na gwarancji więc w grę nie wchodzi odcinanie głośnika na amen
    Soft jest chyba identyczny w poprzednich wersjach, więc może ktoś znalazł rozwiązanie?

Zapytaj przedstawiciela moze pomoze?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Odświeżę lekko wątek. Zakupiłem najnowsze bydle hyperdrive colorspace udma. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, 16 GB w 10 min. Po przesiadce z digimate’a aż czuć powiew wiatru od prędkości przewalanych danych na głębsze wywody przyjdzie jeszcze czas po dłuższej eksploatacji w odpowiednich okolicznościach. Moje pytanie demaskuje jednak pierwsze minusy sprzętu. Czy jest gdzieś dostępny nieautoryzowany soft do tego? Najpoważniejszym problemem wydaje mi się aktualnie głośnik. Mimo wyłączenia dźwięków poruszania się po menu, przy włączaniu, wyłączaniu i po zakończonym sukcesem transferze danych z karty rozlega się systemowe biiip. Zdarzają się sytuacje wymagające bycia bezszelestnym i nie wyobrażam sobie posługiwania się tym urządzeniem w takich miejscach… Sprzęt jest na gwarancji więc w grę nie wchodzi odcinanie głośnika na amen
    Soft jest chyba identyczny w poprzednich wersjach, więc może ktoś znalazł rozwiązanie?
    Mój (Colorspace zwykły) nie wydaje żadnych dźwięków (może jest popsuty ? ;-) ).
    Napisz do producenta - jeżeli to bug to oni dość często wydają firmware dla nowych modeli - sprawdzałeś czy masz najnowszy ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Dzięki za rady. Rzeczywiście wystarczyło zgłosić się do polskiego dystrybutora. Nowy fw likwiduje problem. Po dłuższej zabawie cackiem, postaram się o jakieś sprawozdanie.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Po dłuższej zabawie cackiem, postaram się o jakieś sprawozdanie.
    Trzymam Cie za slowo

Domyślnie

Po krótkiej przerwie wracam z relacją, a raczej z ciążącą odpowiedzialnością za obietnicę recenzji.
    Ciężko na razie postarać się o okoliczności dla prawdziwego sprawdzianu tego sprzętu, i po kilku tygodniach użytkowania mogę tylko wyrazić zadowolenie z funkcji podstawowych. Zakupiłem tą wersję UDMA z myślą, by wycisnąć jak najwięcej jeśli chodzi o transfer danych i na tym polu sprawuje się znakomicie. Dysponuję kartami cf Sandiska i Preteca o pojemnościach 16 i 32 GB. Przy transferze z tych kart dysk wykorzystuje niemal maksymalne osiągi tych kart, co pozwala na ekstremalnie szybkie (w porównaniu z moim Digimate II) zrzucenie danych. 16 GB z Sandiska extreme III leci w ok. 10 min, z trochę szybszego Preteca 30 GB ok. 17 min. Podczas przerzucania danych na bieżąco widać info o szybkości transferu, czasu pozostałego itp. Po zakończeniu pojawia się napis „finished”. Pisze o tym bo w Digimate takie oczywiste oczywistości wcale nie były takie jasne i pewne rzeczy opierały się na sporej dawce wymuszonego zaufania
    Nie umiem ocenić wydajności baterii, ale nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów w tym temacie. Komunikacja z pecetem przebiega bezproblemowo, raz czy dwa zdarzyła się zawieszka przy próbie przewalenia kilkuset GB, ale niewykluczone że przyczyną był komputer a nie dysk W każdym razie owe zawieszki bez następstw w stylu utrata danych.
    Nie umiem też zrecenzować całej gamy wodotrysków jakie oferuje Colorspace UDMA, bo kupiłem dysk do zrzucania danych i z marszu ograniczyłem wszystko co mogło by wpływać na szybkość transferu. Przeglądanie zdjęć działa. Dysk radzi sobie z podglądem rawów z 5d markII , więc inne „nowe” modele też chyba widzi. Bezproblemowo działa także file manager, pliki i foldery całkiem sprawnie wędrują tam gdzie się chce.
    Jeśli coś się urodzi podczas dalszej eksploatacji, na pewno wspomnę.
    Załączam obrazki, jak to wygląda po włączeniu i jak po zrzuceniu karty 16 GB Sandisk extereme III

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów