Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Hyperdrive Colorspace

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

no i cena £184.23 (bez VATu) - ~850PLN. Nie jest zle (tylko zona powie co po Ci 4ty laptop heheheh [nawet 5ty]). Sprawa do przemyslenia. Mam malego Dell'a http://www.dell.com/content/topics/t...04&l=en&s=hied + XPS 1530 + ASUS B6 i jeszcze jakbym wyciagnal ze "spizarni" to jeszcze jakis Inspirion 8400 (czy jakos tak) by sie znalazl. Do teogo jeszcze ten. Chociaz nie powiem. Pomysl zaczyna mi sie coraz bardziej podobac. Dam znac co i jak

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i stalo sie. Wiem ze watek o COLORSPACE ale "od Swietego Mikolaja" pod choinke dostelem NextoDI Extreme. Mam malego laptopa tak wiec ten problem odpadl. no i teraz kilka slow. Szybki - naprawde - w porownaniu do digimate to jak rakieta do czolgu. RAWy z karty tylko chrup chrup i zrobione. Kolor (zloty) do bani - wygladal zle. Nie chcialem HYPERDRIVE poniewaz nie potrzebny mi podglad zdjec. Bardzo potrzebne mi SDHC (czesto foce 1D/1Ds MK III i potrzeba mi SDHC). Jak narazie kilka kart przekopiowalem i jeszcze bateryjki sa (o wiele, wiele lepsze niz Digimate - pewnie porownywalne do HYPERDRIVE). W porownaniu do Digimate III+ jest kilka fajnych opcji.
    a) mozna "przeniesc" zdjecia z karty na databank (nie kopiowac)
    b) powtorne kopiowanie (2 razy dla bezpieczenstwa) na dziendobry wita nas komunikatem ze karta byla juz kopiwana i ze zawartosc jest juz na HDD - czy chce sie jeszcze raz zrobic kopie czy nie?
    c) przy przenoszeniu plikow weryfikacja.
    d) 1 przycisk
    e) brak monitorka (oszczednosc energii - w moim przypadku to plus)
    f) OTG - tutaj kilka slow - myslalem ze to taki "gowniany" bajer ale sie sprawdzil pieknie kopiuje dane z urzadzen zew - aparatow itp - tutaj jestem pod wrazeniem - jeszcze ze swojej 350D nie kopiowalem ale z innych tak (nie jest wtedy to rewelacja jesli chodzi o predkosc ale jest dobrze). Jeszcze zobacze w praniu z innymi urzadzeniami i po jakims czasie napisze wiecej.
    g) dysk - narazie mam SATA 120GB - jak przyjdzie czas to sie dokupi jakiegos "grubaska"
    h) monitorek - male "to to" ale dziala i pokazuje co potrzeba - nawet mozna przegladac katalogi (nie wiem po co poniewaz miniaturki ale zawsze jest opcja)
    i) wbudowane "eSATA" - jak ktos ma PCta z eSATA to jak najbardziej
    j) w zestawie
    - zasilacz
    - kabelek USB (i tak uzywam inny - ma sie tego troche - do kazdego urzadzenia kabelek dolaczaja)
    - kabelek OTG (czyli zenski USB to mini USB)
    - kabelek eSATA
    - malutki wkretak (zeby odkrecic srubki i inny dysk wlozyc)
    - instrukcja (angielski i jakis azjatycki Japonski albo Chinski albo koreanski - nie pamieteam teraz)
    - pokrowiec - tak jak w DIGIMATE totanie bezuzyteczny (aczkolwiek moze kiedys jak w jakichs ciezkich warunkach sie bedzie go trzymalo to tak - czy jak kto woli zeby nie porysowac). Mozna jednak zrobic pokrowiec uzytecznym (pobawic sie nozyczkami)
    Najwieksza wada - kolor - paskudnie zloty - ale kogo to - to i tak bedzie w pleceaku czy gdzies tam i uzywane raz na jakis czas. Nikt nikomu nie bedzie swiecil po oczach.

W najblizszym czasie postaram sie zrobic kilka testow wtedy jaks mniej chaotycznie przedstawie wyniki

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Test terenowy fotobanków Hyperdrive Colorspace i Hyperdrive Colorspace O

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jakie dyski pakuja "fabrycznie" do colorspace O ?? chodzi mi o producenta i parametry ??

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jakie dyski pakuja "fabrycznie" do colorspace O ?? chodzi mi o producenta i parametry ??
    Na mój gust to dyski pakują dopiero sprzedawcy - ja akurat mam Hitachi bodajże (kupowałem już z dyskiem)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

dzieki.. wlasnie przymierzam sie do zakupu i nie wiem czy brac "w zestawie" czy dokupic dysk osobno.. po wyplacie sie bede zastanawiac

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

1:0 dla msi wind

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    1:0 dla msi wind
    Szczegolnie dla tego z mikroskopijnym dyskiem SSD...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wersja pełen wypas(10"/2gb/6cell/160gb):
    http://x-kom.pl/index.php?show_prod=36006

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Wersja pełen wypas(10"/2gb/6cell/160gb):
    http://x-kom.pl/index.php?show_prod=36006
    No nie jest zła.... Na obronę Colorspace'a mam tylko że trzeba podpiąć czytnik (jeżeli się używa CF'ów) i klikania jest więcej niż wciśnięcie jednego przycisku w databanku co w plenerze (bo osobiście databanku używam głównie na imprezach w czasie których wielokrotnie zrzucam karty a nie np. wakacyjnych wyjazdach gdzie zrzuca się je powiedzmy raz dziennie) będzie bardziej kłopotliwe. No i waży z jakieś 5 razy więcej ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów