Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Hyperdrive Colorspace

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Do tego dochdzi jeszcze cnea. Nexto na Amazon UK sa. Extreme bez HDD nie ma (najmniejszy to 80 GB). W tabeli odliczam z 20£ za sprzedanie (moze to i za duzo)...

Te ceny to w funtach z podobizną królowej?

Ok. 200 queens = 200 * 4.62 = 924 złocisze

takie "cóś" http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=32440 to od.1100-1300 zł
    niewiele większe za to z ekranem, czytnikiem SD (CF można mały na USB dostawić). Za trzy stówki różnicy to jest bez różnicy bo możliwość oglądania zdjęć jest tego warta

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Te ceny to w funtach z podobizną królowej?
    Tak
    Ok. 200 queens = 200 * 4.62 = 924 złocisze
    takie "cóś" http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=32440 to od.1100-1300 zł
    niewiele większe za to z ekranem, czytnikiem SD (CF można mały na USB dostawić).
    czytnik to nie problem
    Za trzy stówki różnicy to jest bez różnicy bo możliwość oglądania zdjęć jest tego warta
    W sumie tak - tylko trzeba z soba nosic. Aczkolwiek ... pomysle jeszcze. Nie glupi pomysl

EDIT. Cholera namieszales mi teraz w glowie. 120GB moze byc malo (powoli szykuje sie na dlugi wyjazd - i zafoce sie - szczegolnie ze wtedy to bedize juz 5D MK II - a pliki beda wazyly) ale dodatkowy HDD (jakis Dysk + obudowa na USB). Hmmmmm.
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 31-10-2008 o 14:30

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    ...
    W sumie tak - tylko trzeba z soba nosic...
    Nosić raczej nie. Raczej wozić bo obecnie databanki i tak są głównie do zgrywania zdjęć wieczorem w hotelu. Zresztą to tylko 0.995 kg

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

no i cena £184.23 (bez VATu) - ~850PLN. Nie jest zle (tylko zona powie co po Ci 4ty laptop heheheh [nawet 5ty]). Sprawa do przemyslenia. Mam malego Dell'a http://www.dell.com/content/topics/t...04&l=en&s=hied + XPS 1530 + ASUS B6 i jeszcze jakbym wyciagnal ze "spizarni" to jeszcze jakis Inspirion 8400 (czy jakos tak) by sie znalazl. Do teogo jeszcze ten. Chociaz nie powiem. Pomysl zaczyna mi sie coraz bardziej podobac. Dam znac co i jak

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i stalo sie. Wiem ze watek o COLORSPACE ale "od Swietego Mikolaja" pod choinke dostelem NextoDI Extreme. Mam malego laptopa tak wiec ten problem odpadl. no i teraz kilka slow. Szybki - naprawde - w porownaniu do digimate to jak rakieta do czolgu. RAWy z karty tylko chrup chrup i zrobione. Kolor (zloty) do bani - wygladal zle. Nie chcialem HYPERDRIVE poniewaz nie potrzebny mi podglad zdjec. Bardzo potrzebne mi SDHC (czesto foce 1D/1Ds MK III i potrzeba mi SDHC). Jak narazie kilka kart przekopiowalem i jeszcze bateryjki sa (o wiele, wiele lepsze niz Digimate - pewnie porownywalne do HYPERDRIVE). W porownaniu do Digimate III+ jest kilka fajnych opcji.
    a) mozna "przeniesc" zdjecia z karty na databank (nie kopiowac)
    b) powtorne kopiowanie (2 razy dla bezpieczenstwa) na dziendobry wita nas komunikatem ze karta byla juz kopiwana i ze zawartosc jest juz na HDD - czy chce sie jeszcze raz zrobic kopie czy nie?
    c) przy przenoszeniu plikow weryfikacja.
    d) 1 przycisk
    e) brak monitorka (oszczednosc energii - w moim przypadku to plus)
    f) OTG - tutaj kilka slow - myslalem ze to taki "gowniany" bajer ale sie sprawdzil pieknie kopiuje dane z urzadzen zew - aparatow itp - tutaj jestem pod wrazeniem - jeszcze ze swojej 350D nie kopiowalem ale z innych tak (nie jest wtedy to rewelacja jesli chodzi o predkosc ale jest dobrze). Jeszcze zobacze w praniu z innymi urzadzeniami i po jakims czasie napisze wiecej.
    g) dysk - narazie mam SATA 120GB - jak przyjdzie czas to sie dokupi jakiegos "grubaska"
    h) monitorek - male "to to" ale dziala i pokazuje co potrzeba - nawet mozna przegladac katalogi (nie wiem po co poniewaz miniaturki ale zawsze jest opcja)
    i) wbudowane "eSATA" - jak ktos ma PCta z eSATA to jak najbardziej
    j) w zestawie
    - zasilacz
    - kabelek USB (i tak uzywam inny - ma sie tego troche - do kazdego urzadzenia kabelek dolaczaja)
    - kabelek OTG (czyli zenski USB to mini USB)
    - kabelek eSATA
    - malutki wkretak (zeby odkrecic srubki i inny dysk wlozyc)
    - instrukcja (angielski i jakis azjatycki Japonski albo Chinski albo koreanski - nie pamieteam teraz)
    - pokrowiec - tak jak w DIGIMATE totanie bezuzyteczny (aczkolwiek moze kiedys jak w jakichs ciezkich warunkach sie bedzie go trzymalo to tak - czy jak kto woli zeby nie porysowac). Mozna jednak zrobic pokrowiec uzytecznym (pobawic sie nozyczkami)
    Najwieksza wada - kolor - paskudnie zloty - ale kogo to - to i tak bedzie w pleceaku czy gdzies tam i uzywane raz na jakis czas. Nikt nikomu nie bedzie swiecil po oczach.

W najblizszym czasie postaram sie zrobic kilka testow wtedy jaks mniej chaotycznie przedstawie wyniki

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Test terenowy fotobanków Hyperdrive Colorspace i Hyperdrive Colorspace O

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jakie dyski pakuja "fabrycznie" do colorspace O ?? chodzi mi o producenta i parametry ??

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jakie dyski pakuja "fabrycznie" do colorspace O ?? chodzi mi o producenta i parametry ??
    Na mój gust to dyski pakują dopiero sprzedawcy - ja akurat mam Hitachi bodajże (kupowałem już z dyskiem)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

dzieki.. wlasnie przymierzam sie do zakupu i nie wiem czy brac "w zestawie" czy dokupic dysk osobno.. po wyplacie sie bede zastanawiac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no i wlasnie lezy przede mna colorspace O - pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne :-D .. zamowilem z dyskiem 200gb ale (pewnie zabraklo) dostalem w tej samej cenie 250gb - mila niespodzianka do hyperdrive.pl :-) .. zastanawialem sie jeszcze nad wersja space ale ostatecznie padlo na najnowszy dostepny w Polsce hyperdrive..

pierwsze testy - zrzucanie 1gb trwa +/- 1min10s co w porownaniu z moim poprzednim digimate III jest predkoscia iscie kosmiczna .. inna kwestia jest czas pracy na baterii.. tu jeszcze nie mialem okazji rozladowac hyperdriv'a do konca ale bawie sie nim juz pare godzin a bateria wciaz ma spory zapas energii :-)

podsumowujac - swietny sprzet :-D , niestety jednoczesnie rownie drogi co swietny ??:
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 29-01-2009 o 15:49

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów