Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: 300d ciemna ramówka w pg

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Off-topic: słyszałeś kiedyś o przecinkach lub kropkach?
    Na serio bardzo trudno się czyta post będący jednym długim zdaniem wielokrotnie złożonym.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Trudno sie czyta takie zdanie, ale też może nabrac ono innego niż zyczyłby sobie autor sensu.
    Poza tym uważam, że pobiłeś mistrzostwo świata w mąceniu. Dajesz tytuł ciemna ramówka a chodzi Ci o przepalenia - czyli jasne obszary na zdjęciu. Chyba nas chłopie przeceniasz.
    marekbp
    350D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ciemna na negatywie! Juz zrozumiałem!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Silent Planet
    Off-topic: słyszałeś kiedyś o przecinkach lub kropkach?
    Musial slyszec skoro uzyl... oszczednie bo oszczednie (po sztuce), ale jednak ;-)

Maricin
    Guest

Domyślnie

Witam,
    hmm.... no tak przecinki i kropki, i mącenie to jedyne co usłyszałem. A chodziło poprostu o dziwny motyw pojawiający się na zdjęciu tak jak pisałem, (dwa przepalenia a pomiędzy nimi ciemna krecha), określone przezemnie jako ramówka w pg. W końcu dowiedziałem się na czym polega problem, niestety nie z tego forum, przyczyną moich problemów jest źle działająca migawka, tylko dlaczego zepsuła się po dwóch tygodniach? albo ja miałem pecha albo 300d to sprzęt który jest za bardzo wychwalany, ja bynajmniej się na nim zawiodłem.
    Serdecznie wszystkich pozdrawiam, myśle że tym razem dogodziłem wszystkim miłośnikom kropek i przecinków, oczywiście dziekuje za porady i wyjaśnienia, jeśli mój aparat ożyje to napewnono jeszcze kiedyś napisze z przyjemnością jakiś pościk- tym razem poparty solidnymi zdjęciami.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moze przyszlym razem zrob czerwona stralke zeby wszystkim pokazac o co chodzi bo ja tez do konca nie zalapalem...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Maricin
    Guest

Domyślnie

Polaco masz racje, od razu mogłem strzłke zrobić. popełniłem błąd bo myślalem że skoro ja to widze i jest to dla mnie oczwiste to będzie również dla innych.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hint: zrob zdjecie jednokolowej plaszczyzny (np. bialej sciany) i pokaz o jaka ciemna plame Ci chodzi

Maricin
    Guest

Domyślnie

Pazurek dzieki za zainteresowanie, ale serwis wymienił mi aparat na nowy wiec jakgdyby probem rozwiązał się sam, jednak dzięki raz jeszcze wszystkim za zainteresowanie.

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Maricin, ja napiszę jeszcze raz. Czemu masz do nas pretensje, że nie wiemy o co ci chodzi skoro piszesz o jakichś ciemnych ramówkach a pokazujesz białe plamy?
    marekbp
    350D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów