Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: 5d + t28-75 vs 40d + c17-55

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Pozatym cenowo 5D dobrze teraz stoi w Camera Wold 1199 funciakow - 150funciakow cashback (http://www.cameraworld.co.uk/ViewPro...e=PON05H000044) wychodzi Ł1049.99. Nowka z EU dystrybucji - gwarancja Canon - nie Tip. Po kursie funt/PLN masz cene 4462.6PLN

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    (....)
    Co do AF w 5d: Jest do **** i nie ma sie co oszukiwac...
    Wiesz, a może z tą d... to jest jak w tym przysłowiu: "na nic sprzętu kupa jak fotograf d..." .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz, a może z tą d... to jest jak w tym przysłowiu: "na nic sprzętu kupa jak fotograf d..." .
    Trafiony - Zatopiony
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Pamiętajmy jednak że 5D to trochę już starszawy korpus w porównaniu do 40D, w którym jednak poprawili sporo rzeczy z 20D i 30D, na pewno pełna klatka przemawia za 5D ale trzeba później, słono sypać za słoiki, bo przecież nikt nie podepnie jakiegoś niefirmowca do porządnej maszyny, na ta chwile wiemy ze 5D będzie miał następcę, pewnie nie za wiele w nim zmienia bo cóż można więcej, większą matrycę i większy wyświetlacz, reszta to kosmetyka, na pewno w tym roku cena będzie spora ale jak emocje nowego korpusu opadną będzie można w przyszłym roku kupić go za jakieś ludzkie pieniądze no i nie wiadomo co będzie z 50D ale pewnie i tak nie dadzą pełnej klatki, bo na 2 cyferki.
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    na pewno pełna klatka przemawia za 5D ale trzeba później, słono sypać za słoiki, bo przecież nikt nie podepnie jakiegoś niefirmowca do porządnej maszyny,
    tylko tak sie przypadkiem sklada, ze bardziej wysrubowane wymagania co do obiektywow (a konkretnie ich rozdzielczosci) maja puszki asp-c :wink:

teoretycznie wiec, to asp-c wymaga "lepszych" szkiel :-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    40d trafialem i 1dsMKII tez.. tymi samymi sloikami
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    tylko tak sie przypadkiem sklada, ze bardziej wysrubowane wymagania co do obiektywow (a konkretnie ich rozdzielczosci) maja puszki asp-c :wink:

teoretycznie wiec, to asp-c wymaga "lepszych" szkiel :-)
    Prawda jest po środku. Crop wymaga lepszych optycznie szkieł w centrum klatki a FF w narożnikach

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    40d trafialem i 1dsMKII tez.. tymi samymi sloikami
    To nie było do Ciebie. Taka ogólna refleksja .
    Ja mam 30D (gorszy AF niż w 5-tce) i jakoś daje radę 8). Myślę że nie ma o co kruszyć kopii. Wiadomo że AF w 5D do najnowocześniejszych nie należy ale nie jest też tak, że jest zupełnie do niczego. Poza tym dla takiego obrazka warto go przeboleć .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat:
    Napisał albercikk
    5D lepszy obraz, gorszy AF

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Nie no, kolejna wypowiedź która wprowadza w totalny błąd czytelników.
    Napiszę to tylko jeszcze raz po raz ostatni - drugi.
    5D ma super AF , niesamowicie szybki, jest to puszka do dobrych szkieł i NABITEJ łapy fotografa.
    Myślę że jednak nie wprowadza.
    Ja nie napisałem że AF 5D jest do D... , tylko że jest gorszy od tego w 40D...wątek dotyczy porównania tych dwóch aparatów i dwóch szkieł, więc przymiotniki "lepszy" i "gorszy" których użyłem odnoszą się tylko do bezpośredniego porównania omawianego sprzętu, myślałem że to oczywiste.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KIMI Zobacz posta
    potrzebuję sprzętu na wyjazdy w miejsca jak Afryka czy Azja Pd wsch.
    chciałbym uzyskać jak najlepszą jakość zdjęć z możliwie najbardziej uniwersalnym obiektywem.
    ja bym wziął 5d
    jeśli się nie mylę to w takich miejscach jak Afryka czy Azja Pd wsch światła nie brakuje ;-)
    i jeśli jest kasa to najbardziej uniwersalnym obiektywem bedzie 24-105 f4
    szeroki i krótkie tele - jest to właśnie dla mnie najbardziej uniwersalny obiektyw praktycznie przyspawany do puszki; z rzadka zmieniam na 17-40 gdy potrzebuje dużo szerzej niż 24mm
    dotatkowo ma is -czasem pomaga ;-)
    jak ktoś bedzie cie straszył makabrycznym winietowaniem na tego szkła na FF to daj znać - wystawie zdjecia do obejrzenia
    minus => cena

tamrona 28-75 miałem na 300/30d i spisywał sie dobrze; af wyraznie wolniejszy niz w canonach - jest to alternatywa
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów