To polec jeszcze bank ze slabymi zamkami na to takahashi
Moga byc oczywiscie tez numery na najblizsza loterie![]()
To polec jeszcze bank ze slabymi zamkami na to takahashi
Moga byc oczywiscie tez numery na najblizsza loterie![]()
...
Dlatego podałem linki tylko do tych najtańszych "prawie" APOZamieszczone przez KuchateK
.
ps.
A numery na najbliższe losowanie DL 8,15,19,28,35,47 (10 % dla mnie)![]()
Musielismy na naprawde inne sample trafic bo ja stwierdzilem cos dokladnie odwrotnego.Zamieszczone przez KuchateK
Poza tym moja siostra foci tym Canonem, podeslala mi juz spora kupe zdjec (oryginaly czesto tez) i jak na razie zero aberracji (w porownaniu do mojego nieszczesnego 17-40 na ktorym w pierwszych 4 fotkach z 20 wylazly paskudy).
Ale by byly jaja jakby ktos wyslal i trafilZamieszczone przez Darek_b
![]()
Przeciez by nie trafil bo byly: 16 23 24 25 28 42Zamieszczone przez gonzo44
No widzisz? I badz tu madry...Zamieszczone przez Vitez
Ale musze powiedziec ze wiekszosc zdjec na pbase z Sigmy i Canon'a wogole nie odzwierciedla tego, co te obiektywy potrafia... Mydlo jakies nieostre... Jak ogladalem pierwsze swoje ostre i nie poruszone zdjecia (trzeba pocwiczyc bylo pare dni) to musze powiedziec ze rewela w porownaniu do tego co tam maja![]()
...
Witam,
Cóz takahashi i inne TMB to półka cenowa jeszcze nie dla mnie
POdłączam swojego canona do teleskopu ale czasem chciałoby sie kawał nieba
Jesli canon ma fluoryt jak pisal Vitez to to szklo prawie nie powinno dawac aberacji.
Tylna soczewa to juz nie fluoryt a cos "tuningowanego" natomiast w sigmike tylko tunning. Tak przynajmniej to wszystko zrozumialem.
POdchodzac na zimno to raczej canon powinien dawac mniejsza aberacje.
A jako ze jest tam fluoryt obraz powinien byc lepszy (jesli nie popsuli calej kontrukcji pozostalymi soczwkami)
Póki co mam mętlik bo widze ze jesli roznica w jakosci jest minimalna i ciezko stwierdzic co jest lepsze a zdecydowanie ja widac jedynie w szybkosci AF to chyba canon przesadzil z ceną.
A moze w takim razie Ci którzy widzieli sample podali by linki do obu szkieł i na forum rozgryziemy co w trawie piszczy?
Byłoby wiadomo raz na zawsze
Piotr
Vitez... Skad masz ten fluoryt w 100-300? Bo oficjalna broszurka "baj Canon" slowem nie wspomina o tym... Tak samo na www Canon USA i Canon Europe. Nawet nie ma zadnego UD w tym szkle.
Za ta kase fluoryt? Cos mi sie zdaje ze jednak nie... A juz napewno nie u Canon'a bez literki L.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 30-05-2005 o 18:47
...
Może chodzilo o 100-400 -> jedna soczewka fluorytowa i dwie super UD?
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000