bercow, a kto wrzuca 3 megowe foty na swój serwer ??
Raczej 300KB lub nawet mniej, wtedy ponad 200 fotek się zmieści i na jakiś początek w zupełności wystarczy.
ovh.org jest bez limitu transferuPHP 4 i 5, MySQL 4MB, co też ma swoje dobre strony
![]()
bercow, a kto wrzuca 3 megowe foty na swój serwer ??
Raczej 300KB lub nawet mniej, wtedy ponad 200 fotek się zmieści i na jakiś początek w zupełności wystarczy.
ovh.org jest bez limitu transferuPHP 4 i 5, MySQL 4MB, co też ma swoje dobre strony
![]()
Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z
hmm, wiekszosc galeri, ladnych galeri, ma cos takiego jak miniatura > 800x600 > 100%, oczywiscie te 100% to opcja, ovh ma ten transfer nieograniczony, to jest piekna rzecz, 4MB to duzo jak na baze, nio ale zpodaj np. Gallery 2 i troche fotek, a miejsce sie skonczy, szybko sie skonczy, 60mb to strasznie malo
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D
http://slideshowpro.net/ za 25$ warto nabyc plugin do Lightroom'a (jesli nie masz to od Flash'a - zawsze mozna trial'a zassac) jak sie ma licencje to plugin do PSa gratis. Potezne narzedzie
W google jest 1GB miejsca na zdjęcia ;>
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 08-06-2008 o 11:12
wiele oglądałem, ale najbardziej mi się podoba freewerowy jalbum- dużo opcji i kontrola nad umieszczanymi albumami
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi...Po utworzeniu albumu, i dodawaniu do tegoż nowych katalogów, znajduje się one dokładnie w miejscu, które zaznaczyłeś strzałką. Album może mieć tytuł np. Kids i zawierać podkatalogi: 1 Olivia; 2 Kamil; 3 Natalka. Link albumu nie prowadzi wtedy bezpośrednio do fotek, ale do ikonek symbolizujących twoje podkatalogi (ikona może zawiera miniaturę wybranej przez użytkownika fotki).
Pozdrawiam Robert
[SIGPIC][/SIGPIC]
Na pierwszej fotce jest widoczna zakładka Kids i to jest w porządku,ale jak utworzyć kolejne zakładki.Próbuję poprzez Nowy Katalog i on sie tworzy ,ale nie na panelu koło Kids a w folderze kids w zdjęciach.
A jak to wygląda jak wygenerujesz ,są zakładki czy foldery?
Zobacz tutaj http://serpens.com.pl/galeria/ po lewej masz kategorie i ja chcę to samo