A może był ktoś na meczu z Niemcami?
Z podlinkowanej ulotki wynika, że dla prywatnego użytku mozna wnosić więc widze tu sprzeczność.
Ja wezmę i przed stadionem zdecyduję czy wnośić czy nie.
A może był ktoś na meczu z Niemcami?
Z podlinkowanej ulotki wynika, że dla prywatnego użytku mozna wnosić więc widze tu sprzeczność.
Ja wezmę i przed stadionem zdecyduję czy wnośić czy nie.
Jeszcze tu o tym piszą: LINK
Hmm z kometarzy pod artykułem wynika, że małe cyfrówki ( czyli 350D sie łapie:wink: ) mozna było wnosić bez problemu
Poniżej stosowny cytat
Borysek
Nie wpuszczali z plecakiami większymi niż 25x25x25cm, parasolami,
trąbkami, flagami powyżej 1x3m (chociaż słyszałem 2 trąbki na
stadionie i było mase dużych flag), kamerami (małe aparaty spoko,
cyfrówki też, palanty nie wiedzą, że też można film nimi nakręcić),
napojami itp. Na miejscu na stadionie można kupić piwo bezakoholowe
za 3,5 Euro plus 1 euro kaucji za kubek. [/URL]
Ostatnio edytowane przez Fan nr 1 ; 10-06-2008 o 13:05
Mam identyczny dylemat. Tydzien temu napisalem do info@euro2008.com zapytanie o uścislenie co oznacza sformułowanie: "(q) cameras (except for private use and then only with one set of replacement or rechargeable batteries), video cameras or other sound or video recording equipment;"
Otrzymałem odpowiedź, cyt:
"Thank you very much for your e-mail and for your interest in the UEFA EURO 2008TM.
Unfortunately, we have no further information to your question as the one posted on our website. We can only recommend not to take cameras and material, that could be considered "professional".
With best regards,
Euro 2008 SA
Infobox Editor"
Z powyższego nie wynikają żadne jasne reguły i tylko od woli osób wpuszczających zależy czy sprzęt nie zostanie uznany za "profi".
Sam raczej nie zaryzykuje straty lub zniszczenia 30D i lub obiektywu, nie mając możliwości cofnięcia się do samochodu, żeby zostawić sprzęt.
No to wezmę 350 z kitowym obiktywem, a dla pewności nalepię na niego plaster z napisem " NOT FOR PROFESSIONAL USING" :wink:
Czekamy na fotki po powrocie![]()
Czyli kontynuję ładowanie baterii do kompaktu. Zdjęcia chciałem przede wszystkom robić przed meczem i może kilka w trakcie. wiadomo, zę za daleko na coś porządnego. Będe w Wiedniu od południa bez możliwości zostawienia sprzętu w aucie lub autokarze. Właśnie uznaniowości się obawiam, Austriak się uprze i zostanie depozyt. Ale przecież liczy sie sport i dobra zabawaFotki porobię na Arce albo Lechii jesienią.
Jeszcze pytanie co do tego cytatu o bezalkoholowym piwie. W niemczech normalne sprzedawali, czy na pewno w Austrii taka lipa?
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM