Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: canon 450D

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawok Zobacz posta
    [ciach] zaproponowali na początek do nauki fotografowania Canona 450D z kitem + EF 50 mm f/1,8 II + EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS
    Cytat Zamieszczone przez Zbycholek Zobacz posta
    Ja bym dołożył jeszcze 18-55 IS Kit, szeroki kąt napewno Ci się przyda.
    a po co mu dwa - jeden kit bedzie wystarczajaco szeroko ; )

Domyślnie

Jak kupisz 450d z kitem to napisz czy AF działa prawidłowo. Przy zakupie życzę dużo szcześcia bo mi ono nie dopisało i miałem już trzy egzemplarze 450z z kitami i wszystkie oddałem sprzedawcy z powodu problemów jakie miały z ustawianiem ostrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    Jak kupisz 450d z kitem to napisz czy AF działa prawidłowo. Przy zakupie życzę dużo szcześcia bo mi ono nie dopisało i miałem już trzy egzemplarze 450z z kitami i wszystkie oddałem sprzedawcy z powodu problemów jakie miały z ustawianiem ostrości.
    Ja mam 450d i nie zaobserwowalem nieprawidlowosci w działaniu AF. Co jest wogle istotą problemu, nie trafia AF, FF/BF?

Pozdro
    450D + 18-55 IS | 70-200 f4
    Pentax MG + SMC PENTAX-M 50mm f2

Zenit ET

Domyślnie

Zrób kilka zdjęć testowych w dwóch trybach:
    1) za pomocą centralnego punktu AF
    2) za pomocą trybu LiveView z ustawionym AF w trybie detekcji kontrastu (włączona opcja "Tryb bez przerw LiveView")

prawdopodobnie zdjęcia zrobione w trybie 2) będzie ostrzejsze od zdjęcia zrobionego w trybie 1).

U mnie takie różnice najczęściej wychodziły przy fotografowaniu obiektów w odległości większej niż 100 metrów i najmniejszej przysłonie. Chętnie bym zobaczył Twoje zdjęcia testowe, jeśli możesz to pokaż je i napisz gdzie była ustawiana ostrość.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów