Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: 350D - jakie ustawiacie swoje parametry?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

polecam RAW Shooter Essentials - mozna hurtowo zdjecia robic, poza tym w czasie jak program zapisuje wynik to jpg lub tiff, ty juz mozesz mieszac z kolejnym zdjeciem, szybkosc dzialania jest bardzo dobra, ZoomBrowser nie ma najmniejszych szans

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

RAW Shooter Essentials na samym początku podobał mi się bardzo. Właśnie za funkcjonalność tyle tylko że on jakoś dziwnie te zdjęcia przetwarza i nie podobają mi się efekty jego pracy. Owszem jeżeli chodzi o funkcjonalność to jest chyba „the best” tylko co z tego skoro efekty takie a nie inne.
    (Oczywiście może to być że ja nie umiem go poprawnie obsługiwać i stąd takie efekty).

Do tej pory korzystałem z DPP do samego wywołania z RAW a resztę robiłem w PS CS. Poprzednie wersje DPP nawet fajnie w ten sposób działały od razu eksportując zdjęcie do PS.

Obecnie tj. od momentu gdy pojawił się CS2 wróciłem do robienia całości w PS ale też nie jestem pewien czy na długo.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Obecnie tj. od momentu gdy pojawił się CS2 wróciłem do robienia całości w PS ale też nie jestem pewien czy na długo.
    RSE tez mi sie poczatkowo spodobal a potem, po dokladniejszym przyjrzeniu sie i stwierdzeniu ze z niektorych zdjec robi kiszke - poszedl do kosza.

PS CS2 ... raczej na dlugo zostanie... to co kiedys w 3 programach robilem (Breezebrowser, PS Elements, Neat Image) teraz leci w jednym za pomoca pluginow, w odpowiedniej kolejnosci. Do tego Tiffy 16bit ... sporo lepsza funkcjonalnosc

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów