Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Mieszek/pierscienie do obiektywu, czy kazdy ??

Domyślnie Mieszek/pierscienie do obiektywu, czy kazdy ??

Witam.

Czy mieszki/pierscienie mozna uzyz do kazdego obiektywu, i czy wieksza odleglosc miedzy obiektywem a aparatem tym wieksze odwzrowowanie, co to wogole jest, w wiekszosc watkow pisane co do czego i pare fotek, ale jak to wyglada od strony praktycznej, mieszki sa tansze, a pierscienie ladniejsze xD, a co lepsze, czym sie rozni pierscien od pierscienia, po za przenoszeniem swiatla/ostrosci.

jakis tam mieszek

pierscienie kenko,

tez jakies tanie pierscienie

Przyjmuje ze soczewki sie nie nadaja do niczego.
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zwróć uwagę na pojęcie "przenoszenie automatyki". Te tanie rozwiazania są w zasadzie bezuzyteczne bo nie masz możliwości sterowania przesłoną w obiektywie EF.
    Jeśli kasa gra rolę to już lepiej kupić mieszek M42 i obiektyw M42 oraz przejściówkę na EF.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Oprócz kenko z przeniesieniem automatyki są też tańsze, za 280 zł. Te najtańsze to rzeczywiście kiepski pomysł. (chyba, ze ktoś umie dorobić sobie odpowiednie styki....)

Domyślnie

a roznica jakas jest w 280 a kenko, ogolnie jak to dziala, i czy dziala z kazdym obiektywem,
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Uprawnienia umieszczania postów