Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 144

Wątek: Obiektyw do 40d

Coś już napisał

Domyślnie cena

Na szklo 24-70/2,8, to tak do 3 tysiecy przelkne.
    Co do 40D, to wersje A znalazlem za 4359, wersje B za 3500 lub samo body za 3100 i co kupie jest mi wszystko jedno byle szklo w zestawie z puszka przydalo mi sie do czegos.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

wiesz, szkło zawsze Ci sie do czegoś przyda
    a to chyba małe nieporozumienie stawiać na jednej szali 24-70, a na drugiej kita....

edit.
    jak zestaw b) jest 400 złotych droższy od samej puszki to sobie odpuśc. kita kupisz taniej
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 16-06-2008 o 00:50

Coś już napisał

Domyślnie 24-70

Na forum znalazlem info ze warto kupic w kolejnosci takie szkla:
    1- CANON EF 24-70/2,8 L USM
    2- CANON EF-S 17-55/2,8 IS USM
    3- TAMRON 28-75/2,8 XR Di

Cenowo to stac mnie najwyzej na opcje 2
    Czy warto sie napinac i kupic prawie jeszcze raz zdrozsze szklo CANON EF-S 17-55/2,8 IS USM czy moze TAMRON 28-75/2,8 XR Di ?

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

chcialbym miec takie dylematy...
    moze powiesz co zamierzasz fotografowac?
    jaki miales wczesniej aparat itd...
    Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
    Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
    HAMA DEFENDER 200

Coś już napisał

Domyślnie Sony

Przewinelo mi sie przez rece troche analgowych lustrzanek. Pozniej zalozylem firme i tworze strony WWW i moja aktualna praca troche na boczny tor przesunela fotografie ale wlasnie maqm zamiar do niej powrocic

Aktualnie mam SONY R1 ale juz widze, ze nawet do moich prac jest juz niewystarczajacy.

Szkla bede uzywal do panoram, panoram cylindrycznych, kraiobrazow oraz zdjec ogolnych czyli przyjemnosc pomieszana z praca.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roodie Zobacz posta
    skoro masz tego 70-200, to powiedz mi z praktyki czy przymykając go do 5.6 czy 8, jest zauważalne polepszenie jakości? wiadomo że w warunkach laboratoryjnych coś takiego jest, a w warunkach polowych? pytam sie bo wiem że większość fotografowałbym przy f4, dla jak najmniejszej głębi ostrości.
    daaaawno temu miałem 28-135is, i się przydawał, bo fociłem większość iso 100-400, teraz w cyfraku jeden klik i jest iso 3200, więc ilość światła to nie problem, ale wiem jak fajne jest fotografowanie ruchu z is, bez rozmyć od wstrząsów aparatu a z rozmyciem ruchu.
    wersja 2.8 jest dla mnie za duża, miałem to w rękach. kategorycznie odpada

nie wiem czy to było (przejrzałem forum, ale chyba nie ma), czy bywają problemy z działaniem obiektywu z usa, z body z eu ? czy może jest to rodem z pogromców mitów? :P
    Najczesciej robie na f=4, przymykam do 5.6 czasem tez - roznica jest naprawde nie duza - czasem da sie ja zauwazyc ale czesciej nie. Generalnie szklo to od f=4 jest juz ostre - tak z moich obserwacji "polowych" bez "profesjonalnych" bateryjek i plansz testowych :-)

Podnoszenie extremalne ISO - oczywiscie da sie zrobic, lecz chcac nie chcac pojawi Ci sie dodatkowy szum z matrycy, wiec ilosc swiatla to jednak wazna sprawa aby nie podnosic ISO i nie generowac tego dodatkowego szumu.
    Jesli widzisz zastosowania IS-a u siebie to warto oczywiscie go miec. Ponoc szklo z IS (wer.4) jest odrobine ostrzejsze - co potwierdzaja uzytkownicy i testy.
    Jesli 2.8 kategorycznie odpada to sugerowalbym "4" z IS-em.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez quins Zobacz posta
    Na forum znalazlem info ze warto kupic w kolejnosci takie szkla:
    1- CANON EF 24-70/2,8 L USM
    2- CANON EF-S 17-55/2,8 IS USM
    3- TAMRON 28-75/2,8 XR Di

Cenowo to stac mnie najwyzej na opcje 2
    Czy warto sie napinac i kupic prawie jeszcze raz zdrozsze szklo CANON EF-S 17-55/2,8 IS USM czy moze TAMRON 28-75/2,8 XR Di ?
    Ta kolejnosc moze wygladac roznie w zaleznosci od potrzeb, od tego czy to ma byc szklo pod FF czy pod cropa, od ogniskowej, od finansów, .... Wiec nie generalizowałbym :-)
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 16-06-2008 o 09:55 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Ta kolejnosc moze wygladac roznie w zaleznosci od potrzeb, od tego czy to ma byc szklo pod FF czy pod cropa, od ogniskowej, od finansów, .... Wiec nie generalizowałbym :-)
    na poprzedniej stronie quins napisał tak:

Cytat Zamieszczone przez quins Zobacz posta
    W tym tygodniu chce zamowic CANON 40D body oraz szklo CANON EF 10-22/3,5-4,5 USM no i jakies szklo...
    czyli spokojnie moze wybierać pomiędzy 17-xx a 24-xx.

W zalezności od dokonanego wyboru będzie tylko odpowiednio rzadziej lub częściej uzywać 10-22 oraz prędzej lub później dokupi tele :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Może 24-105 F/4 L IS zamiast 24-70?

Dopiero zaczyna Awatar BlackMan23
    Miasto
    Wawa...

Domyślnie

Popieram że 24-105 to świetne szkło nawet pod Cropa! Bardzo dobra ostrość już od f/4, szybki a przy tym cichy i pewny AF, super zakres, stałe światło i b.przydatny IS czyni to szkło naprawdę godnym polecenia!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

ja to na początek bym turystycznie kupił Tamrona 18-200 taki i prawie pełny zakres,lub sigme podobną tylko będziesz miał suszarkę na body, później nazbierał na 24-105 L.
    Canon FF i słoików kilka

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów