Pokaż wyniki od 1 do 10 z 144

Wątek: Obiektyw do 40d

Widok wątkowy

siera6
    Guest

Domyślnie

OK
    obawialem sie ze nie zostane dobrze zrozumiany. Nie chcialem sie po prostu rozpisywac .
    Jest tak. Czesto sie przemieszczam i fotografia to moja pasja (oczywiscie daleko mi do profesjonalistow zarabiajacych na zycie w ten sposob lub artystow, robie zdjecia kilka lat i mam jakies pojecie o tym ) .
    Posiadalem juz kilka modeli Canona EOS od analoga po cyfre. Wiem co potrzebuje i zeby wygodnie i przyjemnie robic zdjecia (jak umiejscowione sa przyciski, jak zmienic szybko iso lub przestwic parametr itp ... nie chce sie rozpisywac znowu) \.
    Wiec uznalem model 40D za optymalny dla moich wymagan, wszystko ladnie "lezy" pod reka. Mialem okazje go ogladac i poczytac opinie.
    Oczywiscie wiem wiem ze mozna mnie splaszczyc do "idiot kamera user" itp skoro nie chce zmieniac obiektywow.
    Zmieniam i zmieniam obiektywy ale... charakter robienia pewnych zdjec ala reporterskie powoduje ze przy pojawiajacych sie sytuacjach terenowych zmiana obiektywu trwa za dlugo i obiekt lub sytuacja umykaja (czesto przy zlych warunakach atmosferycznych obawiam sie o zabrudzenia i pyl i piasek podczas wykrecania obiektywu).
    Tak wiec pytanie jest o opinie ludzi uzywajacych tego typu obiektywy.
    Bede wdzieczny za pomoc i nie chce tu opisywac dlaczego chce kupic taki model lustrzanki a nie inny lub tym podbne.
    Mam nadzieje ze trafilem na dobre forum i watek nie przerodzi sie w jakis niezwiazany z pytaniem

Podrawiam

Marcin
    http://www.marcin-sieradzki.eu/
    http://picasaweb.google.com/siera6
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a jeszcze jedno zeby bylo jasniej Mam 4 obiektywy, ktorych sie nie pozbywam. Chodzi mi o dodaktowy 18-250 ktory moge wymienic w pewnych sytuacjach.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez siera6 ; 19-02-2008 o 17:54 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów