chcialbym miec takie dylematy...
moze powiesz co zamierzasz fotografowac?
jaki miales wczesniej aparat itd...
chcialbym miec takie dylematy...
moze powiesz co zamierzasz fotografowac?
jaki miales wczesniej aparat itd...
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
Przewinelo mi sie przez rece troche analgowych lustrzanek. Pozniej zalozylem firme i tworze strony WWW i moja aktualna praca troche na boczny tor przesunela fotografie ale wlasnie maqm zamiar do niej powrocic
Aktualnie mam SONY R1 ale juz widze, ze nawet do moich prac jest juz niewystarczajacy.
Szkla bede uzywal do panoram, panoram cylindrycznych, kraiobrazow oraz zdjec ogolnych czyli przyjemnosc pomieszana z praca.
Może 24-105 F/4 L IS zamiast 24-70?
Popieram że 24-105 to świetne szkło nawet pod Cropa! Bardzo dobra ostrość już od f/4, szybki a przy tym cichy i pewny AF, super zakres, stałe światło i b.przydatny IS czyni to szkło naprawdę godnym polecenia!
[SIGPIC][/SIGPIC]
ja to na początek bym turystycznie kupił Tamrona 18-200 taki i prawie pełny zakres,lub sigme podobną tylko będziesz miał suszarkę na body, później nazbierał na 24-105 L.
Canon FF i słoików kilka
"po co Ci aparat za 4000zl jak chcesz pod to potpiac syfka ?"
A może potrzebuje aparat z nadającym się do użytku ISO1600, albo szybkości,
albo wygodnego dostępu do funkcji. A zdjęcia idą np. do internetu i mają 1024x768 wiec nawet po doprowadzeniu ich do jako takiego stanu będą dla niego ok. Wygląda na to, że człowiek orientuje się jakie wady mają takie zoomy.
Ja mam starszego brata Tamrona 18-200 i stwierdzić mogę ze 18-250 to na jakości dostaje szczególnie przy max, a poza tym cena jest wysoka, 200 można kupić za 800-900 zł czasami nową, cena odpowiednia do jakości, odradzam osobiście Sigme 18-200 chyba że chcesz mieć suszarkę w aparacie.
Canon FF i słoików kilka