Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 144

Wątek: Obiektyw do 40d

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Nie będę ukrywał że zestaw ma służyć też to zarabiania .

nie będe ukrywał że moje zdanie na ten temat brzmi

chcesz zarabiać ? to rusz glową , a nie licz ze inni zrobią to za ciebie

moze to troche brutalne , ale oddaje rzeczywistość

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Właśnie za takie odpowiedzi "na temat" uwielbiam wszystkie fora

Później powstaje wątek na 30 stron w którym wartościowych jest 5 postów...

Coś już napisał

Domyślnie

Na pewno znasz już ten genialny tekst: http://canon-board.info/showthread.php?t=12049

Od 17-50 pewnie lepszy jest canon 17-55/2,8 IS ale "prawie" w cenie dwóch o których pisałeś (a doliczając osłonę to i pewnie 2x tyle ).
    Na optycznych Tokina nie grzeszy jakością, można rozpatrywać 50-150 Sigmy ale jak ją podpiąłem (do 300D) to niespecjalnie zachwycony byłem (mam Tamrona 28-75/2.8).
    Opcją jest dłuższy ale ciemniejszy 70-200/4L i Tamron 70-200/2,8 ale cięższy i wolniejszy od Sigmy.

I to pewnie na tym forum przewinęło się 345.432 razy.
    a na pl.rec.foto.cyfrowa 128.435 razy.

Pozdrowienia

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Ja bym się na Twoim miejscu tak nie cieszył
    Temat był już poruszany, a jeśli szukasz info o poszczególnych szkłach to można poszukać.

http://canon-board.info/showthread.php?t=39629
    Cos bardziej "uniwersalnego":
    http://canon-board.info/showthread.php?t=40015
    Porównanie Tamiego, do podobnych Canonów:
    http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=tamron
    No i najważniejsze:
    http://canon-board.info/search.php

Później też powstaje 30 bezsensownych wątków, z których wartościowych jest tylko 5, bo reszta jest pozamykana. Myślisz, że to jest lepsze?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna Awatar Bulka
    Miasto
    Warszawa/Kielce

Domyślnie

Kup to, o czym pisales i po pol roku bedziesz wiedzial czego potrzebujesz. Bo do powaznego focenia tego, o czym pisalas potrzebujesz worka stalek, ultraszerokich szkiel i innych gadzetow

Coś już napisał

Domyślnie

Tamrona 17-50 wez napewno. Na poczatek sie przyda.

Potem mozez dokupić kapitalny 135 f/2 L (ok. 200mm na małej klatce, 3400 zł, 750g), jeśli będziesz potrzebował małej głębi ostrości (70-200 f/4 takiej głębi Ci nie da, a 70-200 f/2.8 jest dwa razy cięższy). Bardzo dobrą alternatywą dla 135 f/2 L jest 100 f/2 (bez L), które kosztuje trochę ponad 1400 zł, podobno świetny obiektyw i leciutki: 460g. Na pełnej klatce to chyba najbardziej uniwersalny obiektyw do portretów. Na małej klatce przy portretach lepiej sprawdzi się 85 f/1.8.

Reporterka dobrze wychodzi na Canon 17-40.

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Dzięki wielkie za rady. O canonie 17-55 myślałem na początku, ale niestety sena narazie mnie powala.

a co drugiego sziełka to sie jednak jeszcze zastanowię, może faktycznie jakaś stałka około 85 mm jasna będzie lepszym rozwiązaniem na przełużenie tego 17-50. Tak więc może Canon EF 85 f/1.8 USM lub Canon EF 100 f/2.0 USM (najlepiej było by oba ) ale może na początek T17-50/2.8 + C85/1.8 a później jak się coś zarobi to jeszcze C100/2.0

A zresztą tak jak piszecie, kupię zobaczę i jak się nie będzie nadawało to sprzedam i kupię co innego

Domyślnie

a moze napisz jakie masz doswiadczenia ze sprzetem, czym fotografowales do tej pory??
    i jaka tematyka zdjec?? latwiej bedzie cos podpowiedziec

Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

Do tej pory próbowałem wszystkiego po trochu, niestety na sprzęcie bardzo słabej klasy. Nie da się na nim zrobić nic ciekawego (praktycznie brak GO (mała matryca, duże szumy, niezbyt szybki fokus, często się mylił). Zakres ogniskowych 28-300.
    Sprzęt uniwersalny do wszystkiego czyli do niczego
    Kiedyś próbowałem troszkę na starym Zenicie i na Practika BCC z obiektywem 50 mm. Niestety w tej drugiej nawalił obiektyw (przesłona), a pierwsza nawaliła w ogóle dawno temu
    Pozatym mam bardzo dużo motywacji i bardzo lubię robić zdjęcia. Niestety nigdy nie mogłem sobie pozwolić na sprzęt. A teraz jest okazja i moze coś z tego wyjdzie.

Domyślnie

na kazdym sprzecie da sie zrobic cos ciekawego, niektorzy robia zdjecia w ogole bez obiektywów,ale fakt ze lustrzanka daje najwiecej mozliwosci,co do lampy to - nie wiem jakie zdjecia robisz bo nie jest do wiekszosci zdjec potrzebna i moze lepiej kase przeznaczyc na lepszy obiektyw

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów