Ostatnio edytowane przez axk ; 25-07-2008 o 15:02
EOS + Speedlite
moja rada kup kita(z is lub bez)
i za roczek wróć do USA to już sie nie będziesz pytał
Przepraszam za ten arogancki ton, ale uważam że cokolwiek kupisz to nie będzie to twoja decyzja, tylko nasza, a każdy ma swoje upodobania(stalki, stabilizacje, duże otworki))
i inne jeszcze, pomimo tego iż podałeś swoje foto zainteresowania.
powodzenia(szczerze!!!!)
facet szukał szkła/szkieł do 1000 USD za wszystko i każdy mu coś od siebie polecił, w tkai sposób żeby koleś miał najlepszą jakość w tych pieniądzach. polecanie starego kita czyli tego bez IS jest po prostu że tak powiem nieżyczenie komuś dobrze..... Fakt tym kitem można zrobic dobre foty ale gosc ma takei fundusze ze moze kupic cos lepszego!
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
popi przeczytałeś co napisałem od A do Z?polecanie starego kita czyli tego bez IS jest po prostu że tak powiem nieżyczenie komuś dobrze.....
powinienem dodać że kombinacji jest 100
dla Ciebie taka a dla mnie taka
tylko miedzy nami jest ta różnica że my wiemy czego chcemy
a bohater wątku nie bardzo
ja wiem po sobie że gdy zaczynałem zabawe z lustrzanką to też miałem takie dylematy
po kicie mialem kilka obiektywów
i dopiero po zabawie nimi wiem czego chcę a czego nie(tak mi sie wydaje)
a po co ma chopina kupować 70-200 4.0 jak zobaczy poźniej ze za ciemno
albo 85 1.8 i nie bedzie mu sie chcialo kroka zrobić
to i tak ostatecznie te Nasze rady o d..pe rozbic bo i tak zmieni na to co bedzie chcial naprawdę![]()
ale tak jest
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wystarczy poczytac dobre fora internetowe amerykanskie......
Fast refers to the Aperture. ex (f/2.8 ) etc. I would say that fast is any number lower than f/2.8 .
the lower the f/number the faster the shutter speed. this allows the light to record the image
Ostatnio edytowane przez popi ; 25-07-2008 o 17:11 Powód: Automerged Doublepost
[SIGPIC][/SIGPIC]
Wystarczy pisać w logiczny sposób. Stwierdzenia takie wprowadzają tylko niepotrzebne zamieszanie. Jeżeli chciałeś zaznaczyć iż obiektyw jest "ciemny" (choć to subiektywna opinia ponieważ trzeba to do czegoś odnieść) wystarczyło to napisać wprost.
A tak przy okazji uważam iż to forum także prezentuje wysoki poziom merytoryczny.
Ostatnio edytowane przez axk ; 25-07-2008 o 17:40
EOS + Speedlite
piszac dobre forum amerykanskie nie odnosilem tego w stosunku do CB, co do tego ze nie wyjasnilem ze wolny znaczy ciemny to moja wina za co sorki.
a to ze jest ciemny odnosze do porownania z tamronem 17-50
[SIGPIC][/SIGPIC]
No to wez tego kita i sam zobaczysz czy Ci pasuje czy nie. Zamiast tamrona wtedy ja bym się zainteresował sigmą 30mm 1,4![]()