Podpowiem Wam bo jakos tak kombinujecie niepotrzebnie. W zeszłym roku organizowałem taką akcje na portalu MaxM. włąsnie z fundacją Mam Marzenie.
Sprawa jest prosta. Korzystacie z konta fundacji. Na przelewach w tytule imię i nazwisko dzieciaka który ma otrzymać prezent oraz nick osoby wpłacającej. Koordynator z fundacji co kilka dni przesyła osobie /organizatorowi z forum/ liste wpłat i zestaw nicków. po zebraniu pieniedzy wybieracie co, gdzie kupić i sklep wystawia fakturę na fundacje a ta przelewa pieniązki.
To znakomicie upraszcza wszelkie sprawy zwiazane z przepływem pieniędzy pomiędzy kontami i ew. problemami z US. Powyższy system sprawdził sie w 100%.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha.i sprawy sprzętowe zostawcie na koniec jak bedzie mniej wiecej znana kwota. Z doświadczenia wiem że wielką frajde w przypadku obdarowanej osoby sprawiają dodatkowe drobiazgi np ksiązki dot. fotografii. to znakomicie pomaga takiej osobie ogarnąć temat. i tu polecam książki wydawnictwa Galaktyka. Dla początkujących są znakomite a wydawnictwo bardzo rzetelnie podchodzi do takich akcji